Nyheter

Norsk jazz samles i Bodø

Landets jazzmusikere, storband, klubb- og festivalarrangører er samlet i Bodø når Norsk jazzforum arrangerer landsmøte fra 17. til 19. april.

Norsk jazzforums landsmøte samler fra 17. til 19. april over hundre delegater til den største møteplassen for det organiserte norske jazzlivet. Landsmøtedelegatene har et tettpakket program med strategiplanlegging, temadiskusjoner og debatt. Kulturdepartementets utredning «Kunstens autonomi og kunstens økonomi» skal diskuteres, og det skal velges blant annet ny styreleder. I tillegg tas diskusjonen om hva norsk jazz er i dag i paneldebatten Jazzens DNA.

Daglig leder Gry Bråtømyr har hatt knappe halvannen måned i sjefsstolen før landsmøtet, og gleder seg til å ta turen til Bodø.
– Jeg ser fram til å møte masse flotte mennesker og å bli bedre kjent med Norsk jazzforums medlemmer. Det skal vedtas en strategi for de neste fire åra, og den vil gi føringer for hvordan jeg kan jobbe best mulig for medlemmene, sier Bråtømyr.
– Kristin Danielsen har sittet som styreleder i Norsk jazzforum de siste to årene og gjort en solid innsats for jazzen.  Hun har nå besluttet å ikke stille til gjenvalg, så med andre ord er det også duka for valg til dette viktige og spennende vervet, forteller Bråtømyr.

Paneldebatten Jazzens DNA
Musiker Hanna Paulsberg, Kari Grete Jacobsen fra Østnorsk jazzsenter og Per Hasse Andersen fra Maijazz, Stavanger Jazzforum og Vintage Jazz, skal debattere jazzens DNA på åpningskvelden fredag. Hvor befinner jazzen seg i dagens samfunn, hvor har jazzen tradisjonelt befunnet seg og hvor bærer den hen? Dette og flere relevante spørsmål skal diskuteres i debatten, som vil bli moderert av journalist Audun Vinger.

Vitalt jazzmiljø i nord
Vertskapet for årets landsmøte er Nordnorsk jazzsenter, og de er godt fornøyde med at Norsk jazzforum har lagt sitt landsmøte i 2015 til landsdelen.
– Nord-Norge har et svært oppegående og oppadgående jazzmiljø. Det etableres nye jazzklubber og –arenaer, og bare det siste året har det kommet flere nye arrangører. I tillegg har vi fått nye flotte konsertarenaer i Stormen Konserthus og Stormen Bibliotek som vi gleder oss til å vise fram til resten av jazzmiljøet, sier daglig leder i Nordnorsk jazzsenter, Ulla Stina Wiland.

Både fredag og lørdag blir det konserter i Bodøs nye storstue, Stormen. Den nordnorske jazzmusikeren Jan Gunnar Hoff (piano) spiller sammen med trompetist Arve Henriksen på åpningskvelden, og lørdag får landsmøtedeltagerne høre Mats Eilertsens verk Rubicon, bestillingsverket fra fjorårets Vossa Jazz.

Foto: Ernst Furuhatt/Visit Bodø

Fra forsiden

Nyheter

Norsk på Jazzahead

Liv Andrea Hauge Trio, Hilde Louise Asbjørnsen Quartet, Oddgeir Berg trio og Trondheim Jazzorkester med Marianna Sangita Røe spiller på bransjemessa Jazzahead i Tyskland neste uke. Norsk jazzforum og Music Norway er som vanlig på plass med norsk stand.

Nyheter

Bliss Quintet sikret siste finaleplass

Det ble Bliss Quintet som torsdag kveld på Nasjonal jazzscene sikret seg den fjerde og siste finaleplassen i årets Jazzintro. Under Moldejazz i juli skal bandet spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev