Jazzprisen

I april 2023 arrangerte Norsk jazzforum den aller første utgaven av Jazzprisen. Jazzprisen hyller det grenseløse jazzmangfoldet vi har, som gjennom mange tiår har satt avtrykk og fått stor anerkjennelse internasjonalt. Jazzprisen skal løfte fram jazzen i alle dets former, til nåværende så vel som gryende publikummere. Et initiativ for å bygge opp under aktivitet, miljøer og positive tilvekster lokalt og nasjonalt.

Buddy har siden 50-tallet vært den høyeste utmerkelsen i jazz-Norge. Sammen med Årets jazzklubb og Storbandprisen innlemmes den nå i Jazzprisen annethvert år, med en rekke nye priskategorier. Jazzprisen skal hedre musikerne, men også andre aktører i miljøet.

Jazzprisen vil ambulere hvert annet år og arrangeres i forbindelse med Norsk jazzforums landsmøter. Det gjøres i samspill med lokale klubber, festivaler og regionale jazzsentre. Skiensjazzdraget og Sørnorsk jazzsenter var medarrangører i Skien i 2023.

Les mer på Jazzprisen.no

Fra forsiden

Nyheter

Schemes spilte seg videre til Jazzintro-finale

Det var kvartetten Schemes som sikret seg en finaleplass i Jazzintro 2024 da første runde av lanseringsprogrammet ble arrangert på Bergen Jazzforum torsdag kveld. I finalen under Moldejazz i juli skal bandet kjempe om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Nyheter

Første Jazzintro-runde på Bergen Jazzforum

Første runde av Jazzintro 2024 går av stabelen på Bergen Jazzforum torsdag 22. februar. Da spiller det to bandene ASQ // Amund Stenøien Quartet og Schemes om finaleplass på Moldejazz der Årets unge jazzmusikere 2024 skal kåres.

Meld deg på vårt nyhetsbrev