Hva kommer nå…?

«Hva kommer nå…?» er en flerkunstnerisk barneforestilling som besøkte norske jazzklubber i oktober og desember 2010.

Her kan du få en smakebit på forestillingen

I oktober og desember reiste jazzvokalist Eldbjørg Raknes og en gruppe kunstnere rundt på norske jazzklubber med Hva kommer nå…?, en flerkunstnerisk forestilling for barn med improvisasjon i fokus. Det unge publikummet skal selv kunne påvirke hva som skjer der og da, og forestillingen blir en totalopplevelse med sanger, pantomime, teatersport, historier og levende bilder. Hva kommer nå…? er et døråpnerprosjekt med mål om å møte og trigge interessen for prosjekter for barn og unge hos arrangører og kunstnere innenfor jazz. Prosjektet er initiert av Norsk jazzforums utvalg for barn og unge, og støttet av Kunstløftet og Fond for utøvende kunstnere.

Last ned pressefoto av Eldbjørg Raknes her (foto: Sara Moutinho)

Medvirkende:
Eldbjørg Raknes – sang
Eirik Hegdal – saksofon
Pekka Stokke – videokunst
Frode Eggen – skuespill
Marianne Thallaug Wedset – lys
Tor Breivik – lyd
+ gjester

Turnérute:
09.10.2010 lørdag Ad Lib Jazzklubb – Sinus
10.10.2010 søndag Sortland jazzklubb
12.10.2010 tirsdag Stavanger jazzforum – Hall Toll
16.10.2010 lørdag Jazzverket Onkel
17.10.2010 søndag Horten JazzClub Stallen
11.12.2010 lørdag Storyville
12.12.2010 søndag Otta jazz og viseforum Otta kulturhus
17.12.2010 fredag Farsund Jazz- og Viseclub Rederiet hotell
18.12.2010 lørdag Arendal Jazzklubb Arendal kulturhus

Mer jazz for barn og unge
Hva kommer nå…? er et flerkunstnerisk døråpnerprosjekt for barn som har som mål å møte og trigge interessen for kunstprosjekter for barn og unge hos arrangører og kunstnere innenfor jazz. Prosjektet er initiert av Norsk jazzforums utvalg for barn og unge som skal jobbe for å stimulere arrangører og musikere innenfor jazz til å fokusere på prosjekter innenfor denne målgruppen.

Hva kommer nå…? ble gjennomført på ni jazzklubber i Norge høsten 2010. Prosjektet består av to deler: en kunstproduksjonsdel og en kompetansedel. Kunstproduksjonen er utarbeidet av musiker Eldbjørg Raknes, og har fått tittelen Hva kommer nå…?. Her fokuseres det på improvisasjon i samspill mellom musikk, videokunst, lyd- og lysdesign og skuespill. Kompetansedelen tar for seg hvordan arrangører best kan gjennomføre produksjoner for barn og unge. Dette vil foregå i samspill med aktørene i produksjonen. Målet er å øke kompetansen rundt det å arrangere konserter for barn og unge hos jazzarrangører, og dermed utvide antall kunstarenaer og heve kvaliteten hos eksisterende arenaer for kunstprosjekter for barn og unge innen jazz. Turnéen går derfor til klubber som har lite eller ingen erfaringer med barnekonserter fra tidligere.

Trude Storheim, daglig leder i Vossa Jazz, sitter i Norsk jazzforums utvalg for barn og unge.
– Barnejazzkonserter er en fantastisk rekrutteringsarena. Ikke bare barna, men hele familien kommer igjen, forteller Storheim. Og at det er stor etterspørsel fra publikum om barnekonserter kan utvalgsmedlem Linda Skipnes Strand. Bergen Jazzforum satte publikumsrekord i 2009 og det var i all hovedsak på grunn av barnejazz-suksessen.

Fra forsiden

Nyheter

Årets unge jazzmusikere 2024 er kåret

Det var Sondre Moshagen Lightning Trio som stakk av med seieren under Jazzintro-finalen på Moldejazz onsdag 17. juli. Komposisjoner av høy klasse med mye rytmisk autoritet, og med melodiske og harmoniske ideer som gir trioen en egenartet identitet, sier juryen blant annet i sin begrunnelse.

Nyheter

God sommer!

Vi ønsker alle medlemmer og jazzvenner en riktig god sommer! I juli vil kontoret stort sett være ubemannet på grunn av festivalbesøk og ferie i administrasjonen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev