Medlemsfordeler

En av Norsk jazzforums viktigste oppgaver er å yte service overfor organisasjonens medlemmer. I tillegg til gratis utlån av møterom i Njfs lokaler i Oslo, gratis kopiering og trådløst nettverk på kontoret, kan Norsk jazzforum tilby følgende medlemsfordeler:

Medlemsfordeler – ALLE MEDLEMMER

 • Hotellavtale: Norsk jazzforum har hotellavtale med Thon Hotels. Medlemmer får 13% rabatt. Trykk på lenken for rabattert pris. Evt. bruk firmaavtale, logg inn med Norsk jazzforum og kundenummer TB43420.
 • Leiebilavtale: Norsk jazzforum har leiebilavtaler med Europcar og AVIS . Se prisliste for elbiler hos Europcar med avtalen. Avtalenummer ved bestilling hos Europcar er 42665884, og avtalenummer ved bestilling hos AVIS er U997120.
 • Trykksaker: Medlemmer i Norsk jazzforum får 10% på Neutral bomullplagg (miljøsertifisert), og 5 % på flere festivalartikler til allerede konkurransedyktige priser fra Artisti. Se tilbud her (pdf)Mer informasjon her.
 • Vinyl, CD- og DVD-produksjon:  Alle medlemmer får 20 % rabatt på CDkopiering og glassmaster, samt 15% på Vinyl hos Dicentia.
 • Forsikring: Mer informasjon under eget punkt i menyen.
 • Regnskap: – 20% rabatt på regnskapsprogrammet Luca Regnskap og eventuelle tilleggsmoduler. Brukervennlig og rimelig løsning, skreddersydd for små virksomheter. Prøv gratis i inntil 30 dager – kontakt support hos Luca og oppgi medlemsnummer i Njf (ta kontakt med Njf for medlemsnummer) når du aktiverer abonnementet, så får du rabatten.
 • 50% rabatt på annonsering på JazziNorge.no
 • Gratis rådgivningstelefon for de som har opplevd eller vært vitne til seksuell trakassering i kulturlivet.
  Rådgivningstelefonen er et samarbeid mellom Balansekunst og Advokatene Graasvold & Stenvaag. Telefonen besvares av advokater med lang erfaring fra varslersaker i kulturlivet, som vil kunne hjelpe med veiledning i saken og hvordan den kan håndteres videre. Samtalene tas imot på telefonnummer 940 87 929, tirsdager og torsdager mellom kl. 12 og 15. Alle henvendelser behandles fortrolig. Rådgivningstelefonen er åpen for alle som er tilknyttet Balansekunsts medlemsorganisasjoner, eller som er enkeltmedlem i Balansekunst.

Medlemsfordeler – MUSIKERE

 • Ad hoc-støtte: Norsk jazzforums ad hoc-støtte fungerer som en toppfinansiering av musiker- og bandprosjekter. Søknadene behandles fortløpende.
 • Øvings- og fordypningsstipend (gjelder ikke studentmedlemmer): Som musikermedlem kan du søke arbeids- og fordypningsstipend for enkeltmusikere eller øvingsstipend for band. Søknadsfrist er én gang i året, og søknadsskjema blir distribuert automatisk til Njfs musiker­medlemmer.
 • Musikerservice: Musikerservice er en konsulenttjeneste for Njfs musikermedlemmer som har til hensikt å bistå musikere med et hvilket som helst spørsmål eller problem. Det kan ytes hjelp til alt fra søknadsskriving til bookingtips for de som setter opp egne turnéer.
 • Forsikringsordning: Norsk jazzforum tilbyr musikermedlemmene gunstige verdisaks- og ulykkes­forsikringsordninger. Mer om forsikring under eget punkt i menyen.
 • Jazznytt: Alle musikermedlemmer får gratis tilgang til den digitale utgaven av Jazznytt. Fra 2019 må musikere betale et mellomlegg  for  papirutgaven på kr 250,  gi beskjed om du ønsker dette.
 • Medlemsrabatt på Nasjonal jazzscene: Alle musikermedlemmer får rabatt på sesongkort og enkeltbilletter hos Nasjonal jazzscene i Oslo. Som musikermedlem av Norsk jazzforum får du sesongkort til kun kr 900 (ordinærpris er kr 1650). I tillegg gir sesongkortet 20% rabatt på utvalgte varer i baren. Ta med kvittering for betalt medlemskap på mobil eller som utskrift når kortet hentes ut på Victoria. Mer om program, sesongkort, billetter og rabatter her.

Medlemsfordeler – JAZZKLUBBER

 • Ad hoc-støtte: Våre medlemsklubber kan søke toppfinansiering for ekstraordinære prosjekter. Søknader sendes via søknadsportalen, og behandles fortløpende.
 • TONO-avtale: Norsk jazzforum har en rammeavtale under Norsk musikkråd, og gir alle sine klubber Tono-støtte.
 • Det enkelte arrangørlag plikter å rapportere fullstendige musikkprogram for samtlige avholdte konserter som omfattes av TONO-avtalen. Rapportene sendes fortløpende uoppfordret til TONO og senest 30. juni og 31. desember for foregående halvår. Skjema for rapportering finner du her.
  MERK: konserter der opphaver har vært død i mer enn 70 år rapporteres ikke.
 • Forsikringsordning: Norsk jazzforum tilbyr medlemsklubbene gunstige verdisaks- og ulykkesforsikrings­ordninger. I tillegg har Njf en sentral ansvarsforsikring som dekker medlemslagene i de tilfeller hvor de opptrer som arrangør, og det oppstår skade på publikum. Mer om forsikring under eget punkt i menyen.
 • Voksenopplæringsstøtte: Medlemmer i Norsk jazzforum har krav på støtte i.h.t. regler om voksenopplæring gjennom Musikkens studieforbund. Henvend deg til nærmeste fylkesmusikkråd for søknad. Oversikt over adresser og hjemmesider finnes her: Musikkens studieforbund (NMR)
 • Frifond: Alle Norsk jazzforums medlemmer som ønsker å iverksette lokale tiltak, hvor målgruppen for tiltaket er barn og unge under 26 år, kan søke Frifond-midler. For mer informasjon om Frifond, ser her.

Medlemsfordeler – STORBAND

 • Ad hoc-støtte: Medlemsstorband kan søke støtte til finansiering av konsertvirksomhet.  Søknader sendes via søknadsportalen, og behandles fortløpende.
 • Norsk jazzforum har ikke TONO-avtale for storband fra 31.12.23. Norsk jazzforum vil fortsette å gi støtte til TONO-vederlag for storband, egen informasjon sendes ut i uke 51.
 • INFORMASJON FRA TONO
  Fra 1. januar 2024 må det søkes TONO om komponistenes og sangtekstforfatternes tillatelse til å gjennomføre konserter før hvert eneste konsertarrangement. Som tidligere må dere også rapportere hvilke verk som er fremført på konsertene. Dette må gjøres innen 10 dager etter arrangementet.

  TONO gir nødvendig tillatelse til å fremføre all verdens musikk

  Etter åndsverkloven § 3 må alle konsertarrangører ha komponistene og sangtekstforfatternes tillatelse. TONO gir denne på vegne av 40 000 norske komponister og sangtekstforfattere og flere millioner fra andre land. TONO er et samvirke som er eid og styrt av norske komponister, sangtekstforfattere og musikkforlag.

  Minimum cirka 800 kroner per konsert
  På bakgrunn av de rapporter dere må sende TONO etter konserter, vil vi fakturere dere TONO-vederlag direkte. Vederlaget betaler TONO videre til komponistene og sangtekstforfatterne. TONO-vederlaget for de minste konsertene er i 2023 på kr 755, men vil indeksreguleres fra 1. januar, og forventes å havne på ca. 800 kroner. For de større konsertene beregnes vederlaget ut fra en prosentandel av brutto billettomsetning eller antall publikummere. Gratiskonserter krever også tillatelse og betaling av vederlag. Les mer om TONOs priser og vilkår her: https://www.tono.no/kunder/konsert-event/ (Tariffene vil, som nevnt over, bli indeksregulert fra 1. januar)

  Ny digital portal fra januar

  TONO vil lansere en ny digital nettportal som skal benyttes til å søke om nødvendig TONO-tillatelse og til å rapportere fremførte verk, billettinntekter, antall publikum m.m. TONO vil utarbeide brukerveiledninger som blir tilgjengeliggjort på tono.no. Vi tar sikte på å informere mer detaljert om dette senest i begynnelsen av januar 2024. Spørsmål kan rettes til TONO på e-post til marked@tono.no eller via telefon 22 05 72 00.

  Med vennlig hilsen
  TONO

 • Forsikringsordning: Norsk jazzforum tilbyr medlemsstorbandene gunstige verdisaks- og ulykkes­forsikrings­ordninger. I tillegg har Njf en sentral ansvarsforsikring som dekker medlemslag i de tilfeller hvor de opptrer som arrangør, og det oppstår skade på publikum. Mer om forsikring under eget punkt i menyen.
 • Voksenopplæringsstøtte: Medlemmer i Norsk jazzforum har krav på støtte i.h.t. regler om voksenopplæring gjennom Musikkens studieforbund. Henvend deg til nærmeste fylkesmusikkråd for søknad. Oversikt over adresser og hjemmesider finnes her: Musikkens studieforbund (NMR)
 • Frifond: Norsk jazzforums medlemmer som ønsker å iverksette lokale tiltak, hvor målgruppen for tiltaket er barn og unge under 26 år, kan søke Frifond-midler. For mer informasjon om Frifond, ser her. Når du søker Frifond kan du benytte Norsk jazzforums søknadsportal.

Medlemsfordeler – JAZZFESTIVALER

 • Ad hoc-støtte: Medlemsfestivaler kan søke ad hoc-støtte dersom festivalen ikke mottar statlig støtte fra Norsk kulturråd.
 • Forsikringsordning: Norsk jazzforum tilbyr medlemsfestivalene gunstige verdisaks- og ulykkesforsikrings­ordninger. I tillegg har Njf en sentral ansvarsforsikring som dekker medlemslagene i de tilfeller hvor de opptrer som arrangør, og det oppstår skade på musikere/publikum. Mer om forsikring under eget punkt i menyen.
 • Frifond: Norsk jazzforums medlemmer som ønsker å iverksette lokale tiltak, hvor målgruppen for tiltaket er barn og unge under 26 år, kan søke Frifond-midler. For mer informasjon om Frifond, ser her.
 • TONO: Norsk jazzforums medlemsfestivaler har forhandlet fram en egen festivalavtale med TONO. Ta kontakt med administrasjonen for mer informasjon.

Fra forsiden

Nyheter

Innspill til Kulturrådet og NOU-utvalget

I slutten av mai deltok daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr, i et dialogmøte med Kulturrådet og NOU-utvalget. Bakgrunnen for møtet var å se flere sider av musikklivet og virkemiddelapparatet i sammenheng.

Meld deg på vårt nyhetsbrev