Medlemsfordeler

En av Norsk jazzforums viktigste oppgaver er å yte service overfor organisasjonens medlemmer. I tillegg til gratis utlån av møterom i Njfs lokaler i Oslo, gratis kopiering og trådløst nettverk på kontoret, kan Norsk jazzforum tilby følgende medlemsfordeler:

Medlemsfordeler – ALLE MEDLEMMER

 • Kulturfordel har inngått en rammeavtale med Hoopla billettsystemer, og denne kan medlemmer av Norsk jazzforum benytte. Avtalen skal gjøre det lettere og billigere å avvikle arrangementer, med promotering og teknisk tilrettelegging for salg av billetter. Frem til 31. mars 2018 får våre medlemmer også låne gratis kassasystemer etter behov. Last ned informasjonsskriv her.
 • Norsk musikkråd har lansert Kulturfordel, et fordelsprogram med en rekke gode medlemstilbud. Som medlem av Norsk jazzforum kan du ta i bruk Kulturfordel og få alle tilbud. Les mer om Kulturfordel her. App’en er tilgjengelig tilgjengelig for nedlastning til iPhone og Android (kontakt oss for innloggingsinformasjon).
 • Hotellavtale: Norsk jazzforum har hotellavtale med First Hotels i hele Skandinavia. Booking må gjøres via nettsidene. Bookingkode er FHVJAZZNO .
 • Leiebilavtale: Norsk jazzforum har leiebilavtaler med Europcar og AVIS .  Avtalenummer ved bestilling hos Europcar er 42665884, og avtalenummer ved bestilling hos AVIS er U997120.
 • CD- og DVD-produksjon:  Alle medlemmer får 20 % rabatt på CDkopiering og glassmaster hos Dicentia.
 • Forsikring: Mer informasjon under eget punkt i menyen.
 • Gunstig månedspris på regnskapssystemet Tripletex. 10% rabatt på alle regnskapstjenester hos Gerhard & Sønn   (mange års fartstid fra musikkbransjen)
 • 50% rabatt på annonsering på JazziNorge.no

Medlemsfordeler – MUSIKERE

 • Ad hoc-støtte: Norsk jazzforums ad hoc-støtte fungerer som en toppfinansiering av musiker- og bandprosjekter. Søknadene behandles fortløpende.
 • Øvings- og fordypningsstipend (gjelder ikke studentmedlemmer): Som musikermedlem kan du søke arbeids- og fordypningsstipend for enkeltmusikere eller øvingsstipend for band. Søknadsfrist er én gang i året, og søknadsskjema blir distribuert automatisk til Njfs musiker­medlemmer.
 • Musikerservice: Musikerservice er en konsulenttjeneste for Njfs musikermedlemmer som har til hensikt å bistå musikere med et hvilket som helst spørsmål eller problem. Det kan ytes hjelp til alt fra søknadsskriving til bookingtips for de som setter opp egne turnéer.
 • Forsikringsordning: Norsk jazzforum tilbyr musikermedlemmene gunstige verdisaks- og ulykkes­forsikringsordninger. Mer om forsikring under eget punkt i menyen.
 • Jazznytt: Alle musikermedlemmer får gratis tilgang til den digitale utgaven av Jazznytt. I 2018 vil musikere fortsatt kunne få papirugaven gratis, men må da gi beskjed om de ønsker dette.

Medlemsfordeler – JAZZKLUBBER

 • Ad hoc-støtte: Våre medlemsklubber kan søke toppfinansiering for ekstraordinære prosjekter. Søknader sendes via søknadsportalen, og behandles fortløpende.
 • TONO-avtale: Norsk jazzforum har på vegne av medlemsklubbene forhandlet fram en gunstig avtale med TONO og  dekker medlemsklubbenes TONO-vederlag for konserter med billettinntekter under kr 50 000. Unntatt fra avtalen er fremføring av musikkdramatiske verk, lydfesting av musikk og komposisjon av bestilte verk. Alle medlemmer plikter å sende inn konsertprogram direkte til TONO. Rapportering kan gjøres på TONOs nettsider.
 • Forsikringsordning: Norsk jazzforum tilbyr medlemsklubbene gunstige verdisaks- og ulykkesforsikrings­ordninger. I tillegg har Njf en sentral ansvarsforsikring som dekker  medlemslagene i de tilfeller hvor de opptrer som arrangør, og det oppstår skade på publikum. Mer om forsikring under eget punkt i menyen.
 • Voksenopplæringsstøtte: Medlemmer i Norsk jazzforum har krav på støtte i.h.t. regler om voksenopplæring gjennom Musikkens studieforbund. Henvend deg til nærmeste fylkesmusikkråd for søknad. Oversikt over adresser og hjemmesider finnes her: Musikkens studieforbund (NMR)
 • Frifond: Alle Norsk jazzforums medlemmer som ønsker å iverksette lokale tiltak, hvor målgruppen for tiltaket er barn og unge under 26 år, kan søke Frifond-midler. For mer informasjon om Frifond, ser her. Når du søker Frifond kan du benytte Norsk jazzforums søknadsportal.
 • Norsk jazzforum har inngått medlemsavtale med FestivalGruppen. Alle Norsk jazzforums medlemmer får dermed rabatt og gode tilbud på produkter som billettløsninger, kasseapparater og bankterminaler, bryggeriavtaler, app-løsninger og merchandise.Medlemsavtale med FestivalGruppen | Norsk jazzforumDaglig leder Hilde Hammer er tilgjengelig for spørsmål: hilde@festivalgruppen.no eller ring 920 47 200. Følg FestivalGruppen her.

Medlemsfordeler – STORBAND

 • Ad hoc-støtte: Medlemsstorband kan søke støtte til finansiering av konsertvirksomhet.  Søknader sendes via søknadsportalen, og behandles fortløpende.
 • TONO-avtale: Norsk jazzforum har på vegne av medlemstorbandene forhandlet fram en gunstig avtale med TONO og dekker medlems­storbandenes TONO-vederlag for de konserter som storbandet arrangerer selv ig har billettinntekter under kr 50 000. Unntatt fra avtalen er fremføring av musikkdramatiske verk, lydfesting av musikk og komposisjon av bestilte verk. Avtalen gjelder ikke når storbandet spiller for andre konsertarrangører. Alle medlemmer plikter å sende inn konsertprogram direkte til TONO. Rapportering kan gjøres på TONOs nettsider.
 • Forsikringsordning: Norsk jazzforum tilbyr medlemsstorbandene gunstige verdisaks- og ulykkes­forsikrings­ordninger. I tillegg har Njf en sentral ansvarsforsikring som dekker medlemslag i de tilfeller hvor de opptrer som arrangør, og det oppstår skade på publikum. Mer om forsikring under eget punkt i menyen.
 • Voksenopplæringsstøtte: Medlemmer i Norsk jazzforum har krav på støtte i.h.t. regler om voksenopplæring gjennom Musikkens studieforbund. Henvend deg til nærmeste fylkesmusikkråd for søknad. Oversikt over adresser og hjemmesider finnes her: Musikkens studieforbund (NMR)
 • Frifond: Norsk jazzforums medlemmer som ønsker å iverksette lokale tiltak, hvor målgruppen for tiltaket er barn og unge under 26 år, kan søke Frifond-midler. For mer informasjon om Frifond, ser her. Når du søker Frifond kan du benytte Norsk jazzforums søknadsportal.

Medlemsfordeler – JAZZFESTIVALER

 • Ad hoc-støtte: Medlemsfestivaler kan søke ad hoc-støtte dersom festivalen ikke mottar statlig støtte fra Norsk kulturråd.
 • Forsikringsordning: Norsk jazzforum tilbyr medlemsfestivalene gunstige verdisaks- og ulykkesforsikrings­ordninger. I tillegg har Njf en sentral ansvarsforsikring som dekker medlemslagene i de tilfeller hvor de opptrer som arrangør, og det oppstår skade på publikum. Mer om forsikring under eget punkt i menyen.
 • Frifond: Norsk jazzforums medlemmer som ønsker å iverksette lokale tiltak, hvor målgruppen for tiltaket er barn og unge under 26 år, kan søke Frifond-midler. For mer informasjon om Frifond, ser her. Når du søker Frifond kan du benytte Norsk jazzforums søknadsportal.
 • TONO: Norsk jazzforums medlemsfestivaler har forhandlet fram en egen festivalavtale med TONO. Ta kontakt med administrasjonen for mer informasjon.
 • Norsk jazzforum har inngått medlemsavtale med FestivalGruppen. Alle Norsk jazzforums medlemmer får dermed rabatt og gode tilbud på produkter som billettløsninger, kasseapparater og bankterminaler, bryggeriavtaler, app-løsninger og merchandise.Medlemsavtale med FestivalGruppen | Norsk jazzforum Daglig leder Hilde Hammer er tilgjengelig for spørsmål: hilde@festivalgruppen.no eller ring 920 47 200. Følg FestivalGruppen her.

Fra forsiden

Nyhet

Grenland Jazzforum kåret til Årets jazzklubb 2018

Grenland Jazzforum i Porsgrunn ble fredag kveld kåret til Årets jazzklubb 2018. Klubben har siden oppstarten for 26 år siden vært en viktig regional arena for jazz og improvisert musikk, og Norsk jazzforum fremhever klubbens brede og kreative programmering og gode samarbeidsevne i begrunnelsen for prisen.

Nyhet

Innspill til kulturmeldingen

Torsdag 15. februar var fristen for kulturlivets innspill til den kommende kulturmeldingen. Norsk jazzforum mener blant annet at kulturmeldingen må bygges opp med et klart fokus på skaperne og utøverne av det kunstneriske innholdet, og at forholdene må forenkles for frivilligheten og idealistene som er grunnmuren i all kulturaktivitet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev