Medlemsfordeler

En av Norsk jazzforums viktigste oppgaver er å yte service overfor organisasjonens medlemmer. I tillegg til gratis utlån av møterom i Njfs lokaler i Oslo, gratis kopiering og trådløst nettverk på kontoret, kan Norsk jazzforum tilby følgende medlemsfordeler:

Medlemsfordeler – ALLE MEDLEMMER

 • Hotellavtale: Norsk jazzforum har hotellavtale med First Hotels i hele Skandinavia. Booking må gjøres via nettsidene. Bookingkode er FHVJAZZNO .
 • Leiebilavtale: Norsk jazzforum har leiebilavtaler med Europcar og AVIS .  Avtalenummer ved bestilling hos Europcar er 42665884, og avtalenummer ved bestilling hos AVIS er U997120.
 • CD- og DVD-produksjon:  Alle medlemmer får 20 % rabatt på CDkopiering og glassmaster hos Dicentia.
 • Forsikring: Mer informasjon under eget punkt i menyen.
 • Regnskap – 20% rabatt på regnskapsprogrammet Luca Regnskap og eventuelle tilleggsmoduler. Brukervennlig og rimelig løsning, skreddersydd for små virksomheter. Prøv gratis i inntil 30 dager – kontakt support hos Luca og oppgi medlemsnummer i Njf (ta kontakt med Njf for medlemsnummer) når du aktiverer abonnementet, så får du rabatten.
 • 50% rabatt på annonsering på JazziNorge.no
 • Gratis rådgivningstelefon for de som har opplevd eller vært vitne til seksuell trakassering i kulturlivet.
  Rådgivningstelefonen er et samarbeid mellom Balansekunst og Advokatene Graasvold & Stenvaag. Telefonen besvares av advokater med lang erfaring fra varslersaker i kulturlivet, som vil kunne hjelpe med veiledning i saken og hvordan den kan håndteres videre. Samtalene tas imot på telefonnummer 940 87 929, tirsdager og torsdager mellom kl. 12 og 15. Alle henvendelser behandles fortrolig. Rådgivningstelefonen er åpen for alle som er tilknyttet Balansekunsts medlemsorganisasjoner, eller som er enkeltmedlem i Balansekunst.

Medlemsfordeler – MUSIKERE

 • Ad hoc-støtte: Norsk jazzforums ad hoc-støtte fungerer som en toppfinansiering av musiker- og bandprosjekter. Søknadene behandles fortløpende.
 • Øvings- og fordypningsstipend (gjelder ikke studentmedlemmer): Som musikermedlem kan du søke arbeids- og fordypningsstipend for enkeltmusikere eller øvingsstipend for band. Søknadsfrist er én gang i året, og søknadsskjema blir distribuert automatisk til Njfs musiker­medlemmer.
 • Musikerservice: Musikerservice er en konsulenttjeneste for Njfs musikermedlemmer som har til hensikt å bistå musikere med et hvilket som helst spørsmål eller problem. Det kan ytes hjelp til alt fra søknadsskriving til bookingtips for de som setter opp egne turnéer.
 • Forsikringsordning: Norsk jazzforum tilbyr musikermedlemmene gunstige verdisaks- og ulykkes­forsikringsordninger. Mer om forsikring under eget punkt i menyen.
 • Jazznytt: Alle musikermedlemmer får gratis tilgang til den digitale utgaven av Jazznytt. Fra 2019 må musikere betale et mellomlegg  for  papirutgaven på kr 250,  gi beskjed om du ønsker dette.
 • Medlemsrabatt på Nasjonal jazzscene: Alle musikermedlemmer får rabatt på sesongkort og enkeltbilletter hos Nasjonal jazzscene i Oslo. Som musikermedlem av Norsk jazzforum får du sesongkort til kun kr 600 (ordinærpris er kr 1300). I tillegg gir sesongkortet 20% rabatt på utvalgte varer i baren. Ta med kvittering for betalt medlemskap på mobil eller som utskrift når kortet hentes ut på Victoria. Mer om program, sesongkort, billetter og rabatter her.

Medlemsfordeler – JAZZKLUBBER

 • Ad hoc-støtte: Våre medlemsklubber kan søke toppfinansiering for ekstraordinære prosjekter. Søknader sendes via søknadsportalen, og behandles fortløpende.
 • TONO-avtale: Norsk jazzforum har en rammeavtale under Norsk musikkråd, og gir alle sine klubber Tono-støtte.
 • Det enkelte arrangørlag plikter å rapportere fullstendige musikkprogram for samtlige avholdte konserter som omfattes av TONO-avtalen. Rapportene sendes fortløpende uoppfordret til TONO og senest 30. juni og 31. desember for foregående halvår. Skjema for rapportering finner du her.
  MERK: konserter der opphaver har vært død i mer enn 70 år rapporteres ikke.
 • Forsikringsordning: Norsk jazzforum tilbyr medlemsklubbene gunstige verdisaks- og ulykkesforsikrings­ordninger. I tillegg har Njf en sentral ansvarsforsikring som dekker medlemslagene i de tilfeller hvor de opptrer som arrangør, og det oppstår skade på publikum. Mer om forsikring under eget punkt i menyen.
 • Voksenopplæringsstøtte: Medlemmer i Norsk jazzforum har krav på støtte i.h.t. regler om voksenopplæring gjennom Musikkens studieforbund. Henvend deg til nærmeste fylkesmusikkråd for søknad. Oversikt over adresser og hjemmesider finnes her: Musikkens studieforbund (NMR)
 • Frifond: Alle Norsk jazzforums medlemmer som ønsker å iverksette lokale tiltak, hvor målgruppen for tiltaket er barn og unge under 26 år, kan søke Frifond-midler. For mer informasjon om Frifond, ser her.

Medlemsfordeler – STORBAND

 • Ad hoc-støtte: Medlemsstorband kan søke støtte til finansiering av konsertvirksomhet.  Søknader sendes via søknadsportalen, og behandles fortløpende.
 • TONO-avtale: Norsk jazzforum har på vegne av medlemstorbandene forhandlet fram en gunstig avtale med TONO og dekker medlems-storbandenes TONO-vederlag for de konserter som storbandet arrangerer selv. Unntatt fra avtalen er fremføring av musikkdramatiske verk, lydfesting av musikk og komposisjon av bestilte verk. Avtalen gjelder ikke når storbandet spiller for andre konsertarrangører. Alle medlemmer plikter å sende inn konsertprogram direkte til TONO. For konserter med billettinntekter mellom kr 50.000 og kr 200 000 pr konsert skal det betales vederlag pr. konsert med 5% av brutto billettinntekter (fra første krone). Konsertrapport sendes til Norsk@jazzforum.no. Konserter med billettinntekter over kr 200 000 rapporteres direkte til TONO og vederlag pr konsert betales i henhold til TONOs gjeldene konserttariff. Rapportering kan gjøres på TONOs nettsider.
 • Forsikringsordning: Norsk jazzforum tilbyr medlemsstorbandene gunstige verdisaks- og ulykkes­forsikrings­ordninger. I tillegg har Njf en sentral ansvarsforsikring som dekker medlemslag i de tilfeller hvor de opptrer som arrangør, og det oppstår skade på publikum. Mer om forsikring under eget punkt i menyen.
 • Voksenopplæringsstøtte: Medlemmer i Norsk jazzforum har krav på støtte i.h.t. regler om voksenopplæring gjennom Musikkens studieforbund. Henvend deg til nærmeste fylkesmusikkråd for søknad. Oversikt over adresser og hjemmesider finnes her: Musikkens studieforbund (NMR)
 • Frifond: Norsk jazzforums medlemmer som ønsker å iverksette lokale tiltak, hvor målgruppen for tiltaket er barn og unge under 26 år, kan søke Frifond-midler. For mer informasjon om Frifond, ser her. Når du søker Frifond kan du benytte Norsk jazzforums søknadsportal.

Medlemsfordeler – JAZZFESTIVALER

 • Ad hoc-støtte: Medlemsfestivaler kan søke ad hoc-støtte dersom festivalen ikke mottar statlig støtte fra Norsk kulturråd.
 • Forsikringsordning: Norsk jazzforum tilbyr medlemsfestivalene gunstige verdisaks- og ulykkesforsikrings­ordninger. I tillegg har Njf en sentral ansvarsforsikring som dekker medlemslagene i de tilfeller hvor de opptrer som arrangør, og det oppstår skade på musikere/publikum. Mer om forsikring under eget punkt i menyen.
 • Frifond: Norsk jazzforums medlemmer som ønsker å iverksette lokale tiltak, hvor målgruppen for tiltaket er barn og unge under 26 år, kan søke Frifond-midler. For mer informasjon om Frifond, ser her.
 • TONO: Norsk jazzforums medlemsfestivaler har forhandlet fram en egen festivalavtale med TONO. Ta kontakt med administrasjonen for mer informasjon.

Fra forsiden

Nyheter

Hedersprisen 2023 til Karin Krog

Norsk jazzforums hederspris 2023 er tildelt Karin Krog. - En pionér i norsk jazz. Nyskapende, utforskende og modig, sier Norsk jazzforum i sin begrunnelse for tildelingen.

Nyheter

Jazzpris-programmet er klart

Det blir en skikkelig festaften i Ibsenhuset i Skien når Jazzprisen arrangeres for aller første gang lørdag 15. april. Tine Skolmen loser oss gjennom et show med musikk fra Scheen Jazzorkester, Cortex, Hedvig Mollestad, LILJA med gjester, Fåx Trått, Oslo 14, Joakim Rainer Trio, Marthe Lea Band og Summers/Holsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev