Nyheter

Norsk på Jazzahead

Liv Andrea Hauge Trio, Hilde Louise Asbjørnsen Quartet, Oddgeir Berg trio og Trondheim Jazzorkester med Marianna Sangita Røe spiller på bransjemessa Jazzahead i Tyskland neste uke. Norsk jazzforum og Music Norway er som vanlig på plass med norsk stand.

Andre helgen i april samles internasjonal bransje i Bremen, Tyskland, for å delta på verdens største møteplass for jazzaktører. Jazzahead samler nærmere fire tusen deltakere til showcase-konserter, seminarer og messe. I samarbeid med Music Norway vil Norsk jazzforum som vanlig bemanne den norske standen på Jazzahead for å fasilitere en møteplass mellom norsk og internasjonal bransje.

– Vi ønsker velkommen innom den norske standen, hvor Aslak Oppebøen fra Music Norway, Unni Partapuoli og jeg fra Norsk jazzforum er til stede, sier fagansvarlig i Norsk jazzforum, Roy Jahrn Holtan.  Han forteller at det er samarbeid med søsterorganisasjonene i Norden om et felles møteområde. Der inviteres det også til samlinger på fredag med Nordic at Noon kl. 12 og et nordisk musikermøte kl. 14. Musikere som er til stede på Jazzahead kan melde seg på det nordiske musikermøtet via skjema her.

Fire norske showcase-konserter
Jazzaheads internasjonale jury har plukket ut band til det offisielle konsertprogrammet, og fire norske band har fått plass i år.  På åpningsdagen torsdag 11. april spiller Liv Andrea Hauge Trio showcase på kulturscenen Schlachthof. Trioen ble nylig tildelt Europe Jazz Networks Zenith Award for emerging artists, noe som genererer stor interesse blant internasjonale delegater. Lørdag 13. april spiller Trondheim Jazzorkester og Marianna Sangita Røe verket “Spiti/Hjem” i storsalen på Jazzahead. Verket er komponert av Sangita Røe for TJO i forbindelse med at hun ble tildelt Spakebank 1 SMN Jazzstipendiat i 2021.   Sammen med Liv Andrea Hauge Trio er TJO blant åtte nøye utvalgte band som spiller i den delen av programmet som går under navnet European Showcase. I tillegg spiller Hilde Louise Asbjørnsen Quartet og Oddgeir Berg Trio under Jazzaheads Club Night. Asbjørnsen spiller to konserter 12. april, på Open Air Stage og klubbscenen Etage Bremen. Oddgeir Berg Trio spiller på Olive Weinbar samme kveld.

 

Fra forsiden

Nyheter

Nesodden Jazzklubb kåret til Årets jazzklubb

Nesodden Jazzklubb ble søndag 19. mai tildelt prisen Årets jazzklubb 2024. Klubbens arrangementer bærer preg av god atmosfære, profesjonalitet og godt besøk, skriver Norsk jazzforum i begrunnelsen for tildelingen, og trekker fram klubbens gode og varierte programmering og ildsjelenes smittende engasjement.

Nyheter

Ny medlemsavtale på festivalartikler

Norsk jazzforum har inngått avtale med Artisti Profil som gir våre medlemmer, både festivaler og andre medlemsgrupper, rabatter på t-skjorter og festivalartikler.

Meld deg på vårt nyhetsbrev