Nyheter

Storband samlet til årlig møte

Storband fra hele landet var samlet da Norsk jazzforum inviterte til storbandmøte 10. oktober under Romerike Storbandfestival. Rytmisk workshop og storbands integrering i lokalt kulturliv var blant temaene på programmet.

Over førti deltakere deltok på årets storbandmøte som fant sted i Lillestrøm Kultursenter. Møtet var i år lagt til Romerike Storbandfestival, og dette ga deltakerne rikelig med tid til å oppleve storbandmusikk også live. Det var myldrende liv på kultursenteret hvor publikum beveget seg mellom fire scener for å oppleve til sammen atten storband i løpet av kvelden.

Fra tidlig formiddag var storbandmøtedeltakerne samlet i kafeen for å drøfte felles saker, utveksle erfaringer og få faglig påfyll.  Trommeslager Erik Smith, med nærmere 40 års erfaring fra kjente ensembler som Oslo Groove Company, Jens Wendelboe Big Crazy Energy Band og NRK Radiostorbandet, startet dagen med rytmisk workshop. Seminaropplegget bygger på hans lange erfaring og egne observasjoner som storbandtrommeslager, fra amatørstorband som ung til profesjonelle ensembler, og har som mål å få storbandet til å låte bedre på kort tid samt å gi innspill og ideer til hvordan utviklingen kan fortsette etter seminaret. Under storbandmøtet fikk deltakerne en smakebit på en knapp time av et kursopplegg som vanligvis går over to dager.

Fagansvarlig i Norsk jazzforum, Øyvind Skjerven Larsen, informerte om Norsk jazzforums tilskuddsordninger for storband. Rådgiver og saksbehandler i Musikkutstyrsordningen, Ketil Havgar, informerte om den nasjonale tilskuddsordningen for teknisk utstyr, akustikk og lokaler.

Etter lunsj ble tiden benyttet til å diskutere temaet «Hvordan kan storband integreres i det lokale kulturlivet?». To storband presenterte først hvordan de har jobbet for å bli mer integrert i det lokale kulturlivet. Borderline Big Band fortalte blant annet om etableringen av egen jazzklubb, Grefsen Jazz Society. Hardanger Big Band fortalte om sitt store prosjekt med gitarist Gisle Torvik. Etter to gode og interessante presentasjoner ble deltagerne delt inn i fem grupper for å diskutere og komme opp med gode innspill og ideer.

Hele oppsummeringen fra møtet kan lastes ned her (pdf).

Fra forsiden

Nyheter

Norsk på Jazzahead

Liv Andrea Hauge Trio, Hilde Louise Asbjørnsen Quartet, Oddgeir Berg trio og Trondheim Jazzorkester med Marianna Sangita Røe spiller på bransjemessa Jazzahead i Tyskland neste uke. Norsk jazzforum og Music Norway er som vanlig på plass med norsk stand.

Nyheter

Bliss Quintet sikret siste finaleplass

Det ble Bliss Quintet som torsdag kveld på Nasjonal jazzscene sikret seg den fjerde og siste finaleplassen i årets Jazzintro. Under Moldejazz i juli skal bandet spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev