Nyheter

Innspill til revidert nasjonalbudsjett 2020

Norsk jazzforum har fredag 15. mai sendt innspill til revidert nasjonalbudsjett for 2020.

I år blir det ingen fysiske høringer om revidert nasjonalbudsjett for komiteene på Stortinget, men skriftlige innspill hadde frist fredag 15. mai. Norsk jazzforum har sendt inn sitt innspill som kommenterer både kompensasjonsordningen for selvstendig næringsdrivende og frilansere samt kompensasjonsordningene for arrangører på kultur-, frivillighets- og idrettsfeltet.

– Vi ser at smittevernrestriksjonene har fått alvorlige konsekvenser for våre medlemmer, og svært mange faller helt eller delvis utenfor de ordningene som Regjeringen hittil har lansert. Ikke minst har vi stor bekymring for frilansmusikerne, den helt klart mest sårbare gruppen i musikklivets næringskjede, da vi opplever at kompensasjonsordningene som er opprettet ikke treffer denne yrkesgruppen, sier daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr.

Hele innspillet fra Norsk jazzforum kan du laste ned her (pdf).

Fra forsiden

Nyheter

900 000 kroner tildelt i musiker- og bandstipend

Norsk jazzforum har tildelt 900 000 kroner i musiker- og bandstipend. - Musikerne mistet så godt som alt inntektsgrunnlag over natta da koronasituasjonen inntraff, og det er årsaken til at vi nå har framskyndet høstens stipender og nesten tredoblet den totale potten, sier daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr.

Nyheter

Koronakrisens dramatiske konsekvenser for musikklivet

Musikkindustriens Næringsråds rapport om koronakrisens konsekvenser viser at store deler av musikknæringen ble lammet over natta 12. mars. Nær nitti prosent av planlagt konsertaktivitet i 2020 er avlyst, og hele næringskjeden opplever dramatisk inntektsfall.

Meld deg på vårt nyhetsbrev