Nyheter

Storband fra hele landet samlet til medlemsmøte

Det var rekordstort oppmøte da Norsk jazzforum arrangerte sitt årlige storbandmøte lørdag 14. oktober. Over 40 deltakere var samlet for faglig påfyll, inspirasjon og samtaler.

Norsk jazzforums storbandmøte ble også i år lagt til Lillestrøm under Romerike Storbandfestival, og festivalen la en fin ramme rundt samlingen. Storbandmøtet startet på formiddagen og ble avsluttet med festivalkonserter på kvelden.

Presentasjoner av gode prosjekter
To storband var invitert for å fortelle om egne prosjekter og dele sine erfaringer fra arrangementene. Gjerstad Storband presenterte Rastejazz, et arrangement som finner sted på en rasteplass langs E18 første fredag i juli hvert år. Dette er et relativt omfattende arrangement med konserter, matsalg, aktiviteter og trafikksikkerhetskampanjer med Staten vegvesen. Rastejazz er et godt eksempel på en original og spennende idé som gjennomføres med suksess.

Stokke Storband presenterte sitt prosjekt «Jesus Christ Superstar». Det var en stor og krevende oppsetning med mye arbeid og masse øving, og både innleide musikere, korsamarbeid og innleid lyd og lys måtte til. Stokke Storband fortalte om en bratt læringskurve, men likevel en fin erfaring de ikke ville vært foruten. Det ble arrangerte seks fulle forestillinger som fikk terningkast 5 i lokalavisa, og på siste forestilling opplevde de kø og måtte avvise publikum i døra. Dette prosjektet satte Stokke Storband på kartet i regionen og resulterte i mange nye forespørsler i etterkant.

Erfaringsutveksling og idémyldring
Audun Dertz, musikalsk leder i Arendal Big Band, snakket om langsiktig arbeid og det å sikte høyt. Dette var inngangen til neste punkt på programmet: erfaringsutveksling og idémyldring. Storbandmedlemmene ble delt inn i grupper for å diskutere ideer til nye prosjekt og tanker om forberedelser og gjennomføring. Her kom det opp en rekke gode ideer, både til storbandarrangement og til tema for neste års storbandmøte.

Musiker, komponist og arrangør Erlend Skomsvoll avsluttet storbandmøtet med å snakket om sin vei fra tuba, korps og til jazz, og delte erfaringer og tanker fra sitt musikalske liv. Han presenterte også musikk fra plata «What If? A Counterfactual Fairytale» som han spilte inn sammen med Trondheim Jazzorkester.

Leder av Prime Time Orchestra, Magnus Stenberg, ble overrasket med Storbandprisen 2017 på kvelden.

Hele referatet fra storbandmøtet kan lastes ned her:
Njf storbandmøte 2017 referat

 

Fra forsiden

Nyheter

Norge blir fokusland på Jazzahead 2019

I april 2019 får norsk jazz en sentral plass under verdens største jazzmesse i Bremen, Tyskland. Norge er plukket ut til å være partnerland under Jazzahead, og med det norske fokuset på bokmessa i Frankfurt og Berlinalen (film) i Berlin, tar norsk kultur storeslem på det tyske markedet neste år. - En enestående mulighet, sier kulturminister Trine Skei Grande.

Nyheter

Norsk deltagelse på Jazzahead

Verdens jazzbransje samles på Jazzahead i Bremen, Tyskland 19. - 22. april. En rekke norske aktører deltar på stand med Norsk jazzforum og Music Norway, og flere norske musiker har fått plass i det offisielle konsertprogrammet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev