Nyheter

Storbandprisen 2017 tildelt Marius Stenberg

Leder av Prime Time Orchestra og mangeårig lokal ildsjel i Bærum, Marius Stenberg, ble lørdag 14. oktober hedret med Norsk jazzforums Storbandpris 2017. Marius Stenberg har i en årrekke vært en sterk bidragsyter til å fremme storbandmusikken lokalt, og har gjort en formidabel innstas for å gi plass og løfte fram unge talenter.

Marius Stenberg mottok prisen lørdag kveld, i forbindelse med at den nasjonale medlems- og interesseorganisasjonen Norsk jazzforum holdt sitt årlige møte for landets storband under Romerike Storbandfestival i Lillestrøm. Det var styreleder i Norsk jazzforum, Ingrid Brattset, som overrasket Stenberg med prisen.

– Det er ingen tvil om at Marius Stenbergs arbeid og engasjement har satt sine spor. Storbandmiljøet nominerer selv kandidater til prisen, og Stenberg fikk hele fire nominasjoner uavhengig av hverandre. Det er en stor glede å overrekke prisen til Marius, sier Ingrid Brattset.

Med Storbandprisen følger 25 000 kroner, som skal gå til et valgfritt formål som kommer storbandet eller storbandmiljøet til gode.

Norsk jazzforum vil gjennom sin storbandpris synliggjøre hvilken betydning en enkelt person eller et miljø har for storband i Norge, og for norsk jazz generelt. Den eller de som mottar prisen bør ha vært med på å skape ringvirkninger som har betydning for et større miljø. De må være ildsjeler, som både spiller en rolle for det sosiale, så vel som det musikalske. Det er storbandmiljøet selv som nominerer kandidater, og styret i Norsk jazzforum som avgjør hvem som mottar prisen.

I Norsk jazzforums begrunnelse for Storbandprisen 2017 heter det:
«Årets prisvinner er en ildsjel som i en årrekke har vært en pådriver, med et initiativ og en kreativ energi som er ytterst imponerende. Årets prisvinner står bak flere større prosjekter, konserter og arrangementer i sin kommune, og er leder for et av landets fremste jazzorkestre. Han er svært delaktig i aktiviteter som er med på å prege bybildet, og bidrar til at storbandmusikk finner sin naturlige plass i byens allsidighet. Som storbandleder gjør årets prisvinner også en formidabel innsats overfor den yngre generasjon storbandmusikere, blant annet gjennom å alltid la unge aktører ta en sentral del i storbandets aktiviteter. Han står også bak et prosjekt som på niende året inviterer unge talenter fra musikklinjene og kulturskolene i området til å være solister på jazzorkesterets konserter.

Gjennom arrangementer som Parkdansen under Sandvika Byfest og sommershowet i BAKgården i Sandvika bidrar årets prisvinner til at storbandmusikk finner veien ut til lytteglade mennesker der ute, og i 2018 fyller talentprosjektet SMASH ti år. Han har vært med å starte Musikkflekken i Sandvika sammen med Miloud Guiderk, og han startet Storbandfestivalen i Sandvika.

Årets prisvinner var grunnlegger av Stabekk Storband, som senere skiftet navn til Prime Time Orchestra. De kan blant annet skilte med kongelig bryllupsfest på sin merittliste, i forbindelse med Haakon og Mette-Marits bryllup i 2001.

Det er stor glede å kunne gratulere Marius Stenberg med Storbandprisen 2017!»

 

Fra forsiden

Nyheter

Norsk på Jazzahead

Liv Andrea Hauge Trio, Hilde Louise Asbjørnsen Quartet, Oddgeir Berg trio og Trondheim Jazzorkester med Marianna Sangita Røe spiller på bransjemessa Jazzahead i Tyskland neste uke. Norsk jazzforum og Music Norway er som vanlig på plass med norsk stand.

Nyheter

Bliss Quintet sikret siste finaleplass

Det ble Bliss Quintet som torsdag kveld på Nasjonal jazzscene sikret seg den fjerde og siste finaleplassen i årets Jazzintro. Under Moldejazz i juli skal bandet spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev