Nyheter

Jazz til ungdom

I mai får ungdom på Vestlandet og på Hamar en smak av hva jazz har å by på. Den unge kvartetten Morning Has Occurred har fått med seg Karl Seglem som mentor og medspiller på turné. Prosjektet Monitor er en helt ny konsertserie for ungdom med mål om å skape nysgjerrighet og utvide deres musikalske horisont.

– Vi ønsker å få flere unge til å få ørene opp for jazz, spille jazz og arrangere konserter med jazz, sier fagansvarlig i Norsk jazzforum, Tonje Johansson.
Sammen med Vestnorsk jazzsenter presenterer Norsk jazzforum første runde av Monitor i begynnelsen av mai. Turneen starter i Øystese 7. mai og går videre til Haugesund, Stavanger og Balestrand før den avsluttes på Hamar under festivalen AnJazz. Morning Has Occurred og Karl Seglem er første band ut i konsertserien, men Norsk jazzforum ønsker å presentere Monitor flere steder i landet.

– Vi ønsker å gi ungdom en konsert med unge, nyutdannede musikere. De får samarbeide med en mentor, som også kan være en del av bandet. Konsertene presenteres på en jazzklubb eller en festival, og i samarbeid med kulturskole, storband, korps eller lignende i nærmiljøet kan det også gjennomføres workshops eller lignende i forbindelse med konserten, forteller Johansson.

Tar ungdommene med på en spennende reise i jazzlandskapet
Morning Has Occurred består av fire unge musikere med utspring fra jazzlinja ved Griegakademiet i Bergen.  Sammen med Karl Seglem, en av Norges fremste saksofonister, vil de ta det unge publikummet med på en spennende reise inn i et jazzlandskap der melodiøse partier går over i leken improvisasjon, åpne partier og kraftfulle utadvendte energistrekk. Instrumentsammensetningen med bl.a. stemme, håndpumpeorgel, kontrabass og bukkehorn er ganske så unik og bør vekke nysgjerrighet blant nye unge lyttere. Fem likeverdige stemmer som sammen kan skape magiske øyeblikk skapt fra egenkomponert materiale fra Morning Has Occurred og Seglem.

– Det har vore ei glede frå første stund å møta og spela med dei unge lovande musikarane i «Morning Has Occured». Det er alltid spennande å spela med nye musikarar – uansett alder, sier Karl Seglem. Han mener ideen med en mentor er god.
– For min del er det viktig å delta ved å musisere. Slik tilføre noko ved å involvere meg direkte. Målet er å skapa god musikk som kommuniserer og som kan inspirere dei unge musikarane til å utvikla seg vidare. Jazz er ei tilstand av konstant søking, sier Seglem.

Karl Seglem er en av Norges fremste saksofonister og i 2010 mottok han norsk jazz’ høyeste utmerkelse, Buddyprisen. Som musiker og komponist har Karl Seglem utviklet et unikt musikalsk uttrykk inspirert av jazz, folke- og verdensmusikk, og han har i tillegg skapt et eget varemerke med instrumentet bukkehorn.

Turnérute:
6. mai – Chagall, Bergen
7. mai – Kabuso, Øystese
8. mai – Sildajazzens venner, Haugesund
9. mai – Maijazz, Stavanger
10. mai – Balejazz, Balestrand
11. mai – Anjazz, Hamar

Mats Mæland Jensen – trommer
Natalie Sandtorv – vokal/waterphone/håndpumpeorgel
Marte Eberson – piano
Sebastian Kittelsen – kontrabass
Karl Seglem – saksofon/bukkehorn

 

 

Fra forsiden

Nyheter

Storbandprisen 2019 til Gunnar Gustavsen

Bandleder, arrangør og trombonist Gunnar Gustavsen i Hammerfest Storband ble lørdag 12. oktober hedret med Norsk jazzforums Storbandpris 2019. Gustavsen er en ildsjel som i en årrekke har arbeidet aktivt for jazzmiljøet både i Hammerfest og i hele Finnmark, og hans innsats har hatt enorm betydning for det lokale jazz- og musikklivet, sier Norsk jazzforum i sin begrunnelse for prisen.

Nyheter

Påmelding til Jazzahead 2020

Etter årets store partnerland-satsing på Jazzahead er det nå på tide å tenke på neste års utgave. Frist for «earlybird»-registrering er fredag 11. oktober, og siste frist for å søke om showcase er torsdag 31. oktober.

Meld deg på vårt nyhetsbrev