Jazzintro

Søknadsfrist 1. november 2017

Jazzintro er et lanseringsprogram for unge norske jazzmusikere som har et klart potensial til å videreutvikle sine musikalske ferdigheter og ideer. På bakgrunn av innsendte søknader og demomateriale vil en fagjury velge ut inntil åtte band til å delta i lanseringsprogrammet. De utvalgte vil i løpet av 2018 få muligheten til å vise seg fram på noen av landets største jazzfestivaler, og gjennom en finale under Moldejazz utroper en fagjury ett av bandene til Årets unge jazzmusikere og vinner av Gramo-stipendet. Dette bandet vil de påfølgende to år få en lanseringspakke som blir utformet i dialog med utøverne. Denne vil inneholde konserter på klubber og festivaler i samarbeid med de regionale jazzsentrene. I tillegg får bandet Gramo-stipendet på 150 000 kroner.
Saken fortsetter under bildet.

Vinner av Jazzintro 2016, Megalodon Collective. (foto: Remi Aure Reksten/Moldejazz)
Vinner av Jazzintro 2016, Megalodon Collective. (foto: Remi Aure Reksten/Moldejazz)

I fagjuryen for Jazzintro 2018 sitter musikerne Ellen Andrea Wang, Mette Rasmussen, Kjetil Møster og Jan Gunnar Hoff. Juryleder er fagansvarlig i Norsk jazzforum, Øyvind Skjerven Larsen.
Fjorårets Jazzintro, den tiende i rekka, hadde rekordmange søker, og Skjerven Larsen forteller at nivået er høyt og mangfoldig: – Juryen i tidligere runder har latt seg imponere av både samspill og individuelle ferdigheter, og det er ingen tvil om at nivået på dagens, unge musikere er svært høyt.

Blant tidligere vinnere er Monkey Plot, Albatrosh, Puma, In the Country, Urban Connection og Megalodon Collective.

Regler for deltakelse

  • Solister skal være født 01.01.1991 eller senere. For ensembler skal gjennomsnittsalderen ikke overstige 27 år.
  • Halvparten av bandmedlemmene må være norske, og bandet må ha plan om å virke i Norge.
  • Tidligere ”Årets unge jazzmusikere” har anledning til å delta på nytt, men den/de må ikke utgjøre mer enn 50 % av utøverne i bandet.
  • Storband har ikke anledning til å delta

 

Søknadsskjema finner du her.
Frist for påmelding er 1. november 2017.

 

Jazzintro arrangeres av Norsk jazzforum i samarbeid med Vossa Jazz, Maijazz, Nattjazz, Kongsberg Jazzfestival og Moldejazz.

 

 

Gramo_logo_sort_litenPrint

 

 

Fra forsiden

Nyhet

Storbandprisen 2017 tildelt Marius Stenberg

Leder av Prime Time Orchestra og mangeårig lokal ildsjel i Bærum, Marius Stenberg, ble lørdag 14. oktober hedret med Norsk jazzforums Storbandpris 2017. Marius Stenberg har i en årrekke vært en sterk bidragsyter til å fremme storbandmusikken lokalt, og har gjort en formidabel innstas for å gi plass og løfte fram unge talenter.

Nyhet

Storbandhåndboka i ny drakt

Norsk jazzforums elektroniske Storbandhåndbok, som opprinnelig ble lansert i 2012, har gjennomgått en ansiktsløftning. Språk og innhold er gjennomgått, designen frisket opp, og vi har et oppdatert dokument som kan være til hjelp for alle storband der ute.

Meld deg på vårt nyhetsbrev