Nyheter

Tynset Jazzklubb kåret til Årets Jazzklubb

Tynset Jazzklubb ble lørdag kveld kåret til Årets jazzklubb 2021. Klubben har på forbilledlig vis klart å bygge en sterk og stabil konsertkultur på kort tid, og har stor betydning for det lokale og regionale musikklivet, skriver Norsk jazzforum i begrunnelsen for tildelingen.

Det var musiker og styremedlem i Norsk jazzforum, Live Maria Roggen, som lørdag kveld, i forkant av konserten med SOLID m/ John Ellis, overrasket Tynset Jazzklubb med prisen Årets Jazzklubb for 2021.

– Jazz er en musikkform som mange ikke vet at de liker, før de tar skrittet og går på jazzkonsert. Å drive jazzklubb på et lite sted er en øvelse som krever pågangsmot, struktur, utholdenhet – og ikke minst en evne til å inspirere og engasjere sine sambygdinger. Gjengen bak Tynset jazzklubb er stjerneeksempler på dette. Jeg er imponert, sier Live Maria Roggen.

Tynset Jazzklubb ble etablert i 2014 og har base i Tynset kulturhus. Klubben arrangerer også Tynset Jazzfestival i september.

Begrunnelse for prisen Årets jazzklubb 2021:
Tynset Jazzklubb har på forbilledlig vis klart å bygge en sterk og stabil konsertkultur på kort tid. Programmet preges av sterke navn innen norsk jazz, og har en fin miks av ulike uttrykk og stilarter, hvor den lange rekka med sterke Innlandsmusikere finner sin naturlige plass ved siden av band fra andre regioner. Jazzklubben har satt opp konserter for barn og barnefamilier, hatt et imponerende samarbeid med Tynset storband, i tillegg til Røros storband, og også med musikklinja på Nord-Østerdal VGS.

Klubbens betydning for det lokale og regionale musikklivet kan knapt overdrives. Ikke bare gjennom den helårige virksomheten med klubbkonserter, men også med nyskapingen Tynset jazzfestival. Festivalen programmeres med samme solide teft som klubben; band og artister fra øverste hylle, ofte med tilhørighet fra Innlandet, noe for de minste, noe for de voksne – og mye for alle. Her engasjeres alle lag av befolkningen; fra presten som står for den årlige jazzgudstjenesten, via tidligere ordfører som står for quiz og platesnurring – og til skolebarna som spiller, synger og koser seg på forestilling.

Det er med stor glede at Norsk jazzforum tildeler Tynset Jazzklubb prisen Årets jazzklubb 2021.

50 000 kroner i prispenger
Prisen Årets jazzklubb 2021 er på 50 000 kroner. Alle Norsk jazzforums medlemmer har blitt invitert til å nominere kandidater. Det er Norsk jazzforums styre, bestående av arrangører, festivaler og profesjonelle jazzmusikere, som tildeler prisen Årets jazzklubb. I vurderingen legges det vekt på blant annet en bevisst og målrettet programpolitikk, god gjennomføring av arrangementene og god organisering. Juryen ser også på klubbens betydning for et gitt miljø, dens utvikling, og evne til nytenking.

Fra forsiden

Nyheter

Innspill til Kulturrådet og NOU-utvalget

I slutten av mai deltok daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr, i et dialogmøte med Kulturrådet og NOU-utvalget. Bakgrunnen for møtet var å se flere sider av musikklivet og virkemiddelapparatet i sammenheng.

Meld deg på vårt nyhetsbrev