Nyheter

Søk deltagelse i Jazzintro 2022

Norsk jazzforum utlyser nå en ny runde av Jazzintro. Unge jazzband kan søke om å bli blant de åtte bandene som presenteres på noen av landets største jazzfestivaler våren og sommeren 2022. Vinner av Jazzintro 2022 får en lanseringspakke med norgesturné, Gramo-stipendet på 150 000 kroner samt et skreddersydd mentorprogram i samarbeid med Talent Norge.

Lanseringsprogrammet Jazzintro nærmer seg en ny runde, og vi åpner nå for søknader om deltakelse på Jazzintro 2022. På bakgrunn av innsendte søknader og demomateriale, vil en jury bestående av profesjonelle jazzmusikere velge ut åtte band til å delta i lanseringsprogrammet. De utvalgte vil i løpet av 2022 få mulighet til å vise seg frem på noen av landets største jazzfestivaler, og avslutningsvis vil ett av bandene bli kåret til Årets unge jazzmusikere. Bandet vil få en lanseringspakke som vil bli utformet i dialog med utøverne, og som vil inneholde en norgesturné, Gramo-stipendet på 150 000 kroner, samt et skreddersydd mentorprogram i samarbeid med Talent Norge.

Jazzintro 2020 ble som kjent forskjøvet, og først for en drøy måned siden ble Kongle trio kåret til Årets unge jazzmusikere 2020. Tidligere har blant andre Puma, In the Country, Monkey Plot, Megalodon Collective og I LIKE TO SLEEP kunnet smykke seg med tittelen.

Regler for deltagelse og søknadsskjema finner du her.
Frist for påmelding er 15. november 2021.

Fra forsiden

Intervju

Lydlandskapenes elektriske mestermaler

La oss – mest på spøk, men ikke bare – si at det finnes fire kategorier gitarister her i verden. 1: De som spiller utelukkende akustisk gitar. 2: De som spiller utelukkende elektrisk gitar. 3: De som spiller begge deler, og 4: Eivind Aarset.

Nyheter

Årets unge jazzmusikere på etterlengtet turné

Kongle trio ble kåret til Årets unge jazzmusikere 2020 under lanserings-programmet Jazzintro. I januar 2022 legger de endelig ut på første del av prisvinnerturnéen. -Vi er skikkelig gira på å få spille for folk igjen, sier pianist Liv Andrea Hauge.

Meld deg på vårt nyhetsbrev