Nyheter

Ekstraordinær Frifond-runde

Norsk jazzforums Frifond-ordning for prosjekter for og med barn og unge, har fire årlige søknadsfrister, men denne høsten åpner Norsk jazzforum opp for en ekstra behandlingsrunde med søknadsfrist 15. september

Ved siden av Norsk jazzforums Ad hoc-tilskuddsordninger, finnes Frifond. Det er en tilskuddsordning for prosjekter med, for og av barn og unge, og der minst 1/3 av prosjektets deltakere er under 26 år.

– Årets søknadsbunke i ordningen bærer preg av at det har vært mindre aktivitet å spore i år også på dette feltet, og planene som finnes, har en god dose forbehold med seg, forteller prosjektansvarlig, Aleksander Haugen.

Normalt har Frifond fire behandlinger i året, men i og med at lav aktivitet har ført til færre søknader i år, åpnes det for en ekstra Frifond-runde i høst. Det vil dermed i tillegg til høstens to ordinære behandlinger, med søknadsfrister 15. august og 15. november, være mulig å bli med på en tilleggsbehandling med søknadsfrist 15. september.

– På lik linje med Njfs Ad hoc-ordninger, ønsker vi også kreative barne- og ungdomsprosjekter velkommen, og håper at Frifond-midlene kan stimulere til mye aktivitet i høstsesongen, sier Haugen.

Frifond er en ordning med rom for bredde, og prosjektene som har mottatt midler spenner fra små trioproduksjoner, til seminarer og workshops med storband og store ensembler. Det har vært gjort konserter der unge solister har fått prøve seg i front, det har vært laget masterclasses for unge gitarister, og jazzskole for aspirerende jazzmusikere for å nevne noe.

Mer om kriterier og søknad her.

Fra forsiden

Nyheter

Norsk på Jazzahead

Liv Andrea Hauge Trio, Hilde Louise Asbjørnsen Quartet, Oddgeir Berg trio og Trondheim Jazzorkester med Marianna Sangita Røe spiller på bransjemessa Jazzahead i Tyskland neste uke. Norsk jazzforum og Music Norway er som vanlig på plass med norsk stand.

Nyheter

Bliss Quintet sikret siste finaleplass

Det ble Bliss Quintet som torsdag kveld på Nasjonal jazzscene sikret seg den fjerde og siste finaleplassen i årets Jazzintro. Under Moldejazz i juli skal bandet spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev