Nyheter

Markering av kunstnerisk ytringsfrihet

Fri Kunst er et nettverk av kunst- og kulturaktører som 2. – 8. mars feirer kunstnerisk ytringsfrihet med arrangementer, markeringer, konserter og debatter.

Safemuse, Norsk kulturforum, Freemuse og Norsk teater- og orkesterforening (NTO) har invitert med seg en rekke kunstnere, kunst- og kulturinstitusjoner og -organisasjoner til å sette fokus på kunstnerisk frihet i løpet av den første uken i mars 2020.

– Norsk jazzforum støtter Fri Kunst, og vi oppfordrer alle aktører til å markere motstand mot alle former for sensur, forfølgelse og trakassering i kunst- og kulturfeltet, sier daglig leder, Gry Bråtømyr.

Aktørene i Fri Kunst står sammen for å bidra til at kunstnere og kunstinstitusjoner  i alle land skal kunne skape og utøve sin kunst fritt, uten trusler og forfølgelse. Dette er en grunnleggende rettighet og forutsetning for et fritt og demokratisk samfunn.

– Den kunstneriske friheten er stadig mer utsatt og truet i verden. Vi kan ikke akseptere at kunstnere og kunstinstitusjoner settes under press av politikere som er uenig i budskapet, virkemidlene eller formen på kunsten. Politiske myndigheter skal ikke overstyre uavhengige, kunstfaglige beslutninger, sier Fri Kunst i en pressemelding.

I løpet av uka blir den en rekke arrangementer over hele landet med avslutning på kvinnedagen 8. mars. På Nasjonal jazzscene i Oslo markeres Fri Kunst med Andreas Røysum Ensemble torsdag 5. mars og Masåva + 1816 fredag 6. mars. Oversikt over alle arrangementer finnes her.

Fra forsiden

Nyheter

Lanserer digital ressurs for et musikkfelt i krise

De regionale kompetansesentrene har gått sammen om å opprettet ressursbanken Musikkhjemmekontoret, som samler, formidler og kommuniserer de viktigste ressursene og informasjonen for musikkfeltet under koronakrisen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev