Nyheter

Norsk gallakonsert åpner Jazzahead 2019

Mathias Eick Quintet og Trail of Souls, med Solveig Slettahjell, Knut Reiersrud og In the country, åpner Jazzahead i Tyskland i april neste år. Norge er valgt ut som partnerland i 2019, og norsk kultur vil prege verdens største jazzmesse og byen Bremen.

Jazzahead har sluppet en av sine første bookinger, nemlig gallakonserten som avslutter den to uker lange kulturfestivalen som hvert år innleder bransjemessa Jazzahead. På programmet står velkjente og internasjonalt anerkjente norske musikere.

–  Dette er første programslipp fra Jazzahead, og søknadsportalen for Norwegian Night er nå åpnet. Jeg er nok like spent som søkerne hvilke andre norske bidrag vi vil få se på showcasefestivalen neste år, sier daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr.

Vil løfte norsk jazz i Tyskland
Som partnerland vil norsk jazz få en sentral plass både i konsert- og messeprogrammet til Jazzahead 25. – 28. april 2019. De to ukene i forkant av Jazzahead vil norsk kultur presenteres i Bremen gjennom en kulturfestival. Showcasekvelden Norwegian Night vil presentere ytterligere åtte norske band.

– Vi skal gjøre vårt for å løfte fram norsk jazz på denne viktige internasjonale arenaen, og vi vil jobbe med og for norske musiker og bransje også i etterkant av Jazzahead for å følge opp økt etterspørsel, sier Bråtømyr.

Direktør i Music Norway, Kathrine Synnes Finnskog, understreker at denne satsingen vil komme flere til gode: Jeg tror oppmerksomheten rundt det norske programmet under neste års Jazzahead vil dryppe på hele det norske jazzmiljøet, og målet er jo å skape nye muligheter internasjonalt. Ikke minst gir det oss en mulighet til å jobbe samlet og fokusert for å dele norsk jazz med resten av verden gjennom hele året. Jeg har forventninger til at vi skal både dele historien, vise samtiden og planlegge fremtiden, og at både konserter, seminarer og faglige samlinger vil bidra til dette før, under og etter Jazzahead 2019, sier Synnes Finnskog.

Gallakonserten
Gallakonserten 26. april markere avslutningen på den to uker lange kulturfestivalen som presenterer norsk musikk, litteratur, film og utstillinger. Jazzahead har valgt internasjonalt anerkjente musikere til å representere norsk jazz. Trompetist Mathias Eick, som gjennom sine utgivelser på ECM Records allerede har sterk tilstedeværelse i det tyske markedet, spiller med sin kvintett som består av Torstein Lofthus (trommer), Andreas Ulvo (piano), Audun Erlien (bass)og Håkon Aase (fiolin). Eicks nyeste album «Ravensburg» er både en hyllest til hans tyske bestemor og byen i Sør-Tyskland, kjent som hjemsted for produsenten av brettspill og puslespill, Ravensburger.

Vokalist Solveig Slettahjell har gjort suksess med Trail of Souls sammen med gitarist Knut Reiersrud og pianotrioen In the Country, som består av Pål Hausken (trommer), Roger Arntzen (bass) og for anledningen Andreas Ulvo (piano). Samarbeidet startet med en konsert i Berlinfilharmonien våren 2014 og resulterte i det kritikerroste albumet Trail of Souls høsten 2015.

 

Fra forsiden

Nyheter

Søk musiker- og bandstipend 2023

Norsk jazzforum skal fordele kr. 800 000 i musiker- og bandstipend denne høsten. Ordinære musikermedlemmer av Norsk jazzforum inviteres til å søke om personlig fordypnings-/studiestipend eller øvings-/studiestipend for band. Søknadsfrist er 1. oktober 2023.

Intervju

Visdommens vokter

Men det største ressursnettverket i norsk jazz fullt intakt, går Jan Ole Otnæs inn i pensjonistenes rekker. Norsk jazzliv har nytt godt av Otnæs-epoken.

Meld deg på vårt nyhetsbrev