Nyheter

Norske jazzkometer til London Jazz Festival

Det norske bandet BounceAlarm! er ett av fem nordiske band som deltar i Nordic Jazz Comets, et arrangement som presenterer ny, nordisk jazz for et internasjonalt publikum, under London Jazz Festival i november.

Med sin lekne miks av energiske groover og lyriske melodier skal sekstetten BounceAlarm! presentere seg for et internasjonalt publikum på avslutningsdagen av London Jazz Festival søndag 25. november.

– Me gler oss til å spele på The Barbican i november saman med dei andre nordiske banda. Dette er første konserten me gjer saman i England, og er spente på responsen frå det britiske publikum. Dette blir ein fin platform å få testa ut musikk som seinare kjem på ein EP, sier pianist/fløytist Ingrid Øygard Steinkopf.

Nordic Jazz Comets er et nordisk samarbeidsprosjekt, og BounceAlarm! deltar sammen med fire andre band fra hhv Sverige, Danmark, Finland og Island. I fjor høst gjorde nordiske jazzkometer suksess i Berlin, og nå står London for tur.

– Dette er en flott mulighet for unge musikere til å vise seg fram, ikke bare for det britiske publikummet, med også for internasjonale aktører. Berlin i fjor var første gang vi arrangerte Nordic Jazz Comets utenfor Norden, og det var en ubetinget suksess. Vi opplevde stor interesse fra europeiske medier og arrangører, forteller fagansvarlig i Norsk jazzforum, Øyvind Skjerven Larsen.

Norsk jazzforum og de nordiske søsterorganisasjonene inviterer et utvalg europeiske medier og arrangører til Nordic Jazz Comets, og til London kommer representanter fra blant annet Cully Jazz Festival, Le Périscope, Jazzus Producions, Nantes Jazz Action, Glasgow International Jazz Festival, Jazzwise, Edition Records, Manchester Jazz Festival, Ronnie Scotts Jazz Club, Air Artist Agency og Assocation Jazzé Croisé.

Musikalsk vennskap
Det er saksofonist Elisabeth Lid Trøen og pianist/fløytist Ingrid Øygard Steinkopf som står bak alle bandets komposisjoner. Det musikalske samarbeidet startet tidlig i traktene utenfor Voss hvor Trøen og Steinkopf vokste opp med en felles interesse for jazz. De endte opp med å studere sammen på jazzlinja ved NTNU i Trondheim, hvor de startet opp bandet BounceAlarm! for å utforske det musikalske vennskapet videre. Steinkopfs og Trøens komposisjoner hyller både de skandinaviske lydlandskap, så vel som den amerikanske jazztradisjonen. Med tre blåsere som bringer variasjoner og forskjellige farger til komposisjonene, og en stødig pianotrio, eksperimenterer sekstetten med ulike rollesammensetninger, og tar publikum med på en energisk rundtur som blander nye og gamle jazzuttrykk.

– Bandets originale musikk er en forfriskende vri på tradisjon, full av energi, flotte soloer og med «plenty of bounce», uttalte Emily Jones ved Cheltenham Jazz Festival etter en konsert med BounceAlarm! på Voss tidligere i år.

BounceAlarm! består av Elisabeth Lid Trøen (tenorsaksofon), Christian Cuadra (altsaksofon), Sturla Hauge Nilsen (trompet), Ingrid Øygard Steinkopf (piano/tverrfløyte), Morten Berger Stai (kontrabass) og Rino Sivathas (trommer).

Nordic Jazz Comets arrangeres av de nordiske jazzorganisasjonene og støttes av Nordisk kulturkontakt (årene 2017 – 2018).

Fra forsiden

Nyheter

I Like To Sleep gir stafettpinnen vidare

I løpet av det siste året har Årets unge jazzmusikarar 2018, I Like to Sleep, vore på turné, fått mentorrettleiing og spelt inn plate. Fristen for å søke Jazzintro 2020 er rett rundt rundt hjørnet – 1. november.

Nyheter

Storbandprisen 2019 til Gunnar Gustavsen

Bandleder, arrangør og trombonist Gunnar Gustavsen i Hammerfest Storband ble lørdag 12. oktober hedret med Norsk jazzforums Storbandpris 2019. Gustavsen er en ildsjel som i en årrekke har arbeidet aktivt for jazzmiljøet både i Hammerfest og i hele Finnmark, og hans innsats har hatt enorm betydning for det lokale jazz- og musikklivet, sier Norsk jazzforum i sin begrunnelse for prisen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev