Nyheter

Billy Meier klar for Jazzintro-finale

Kvintetten Billy Meier spilte seg til finaleplass da andre runde av Jazzintro 2018 ble arrangert søndag 6. mai under Maijazz i Stavanger.

Det ble en spennende søndagsettermiddag på Spor 5 i Stavanger da Billy Meier og Shakai møttes til musikalsk duell under Maijazz 6. mai.  Finaleplass stod på spill, og bandene gjorde det ikke enkelt for juryen.
– Det var vårens vanskeligste eventyr å velge hvem som skulle videre til finalen på Moldejazz. Valget ble Billy Meier som overbeviste oss med et kollektivt uttrykk og en original jazztilnærming, sier Øyvind Skjerven Larsen, juryleder for Jazzintro.

Billy Meier består av Henriette Eilertsen (Skotbu/Ski) – fløyte, synthesizer, Hans P. Kjorstad (Sør-Fron) – fele, Sander Eriksen Nordahl (Oslo) – gitar, Martin Morland (Hildrestanda, Sunnmøre) – bass, Ivar Myrset Asheim (Stavanger) – trommer, sample pad, sampler.

Dette var den andre av fire innledende runder av Jazzintro 2018. I finalen under Moldejazz 18. juli skal Billy Meier møte Relling, som kvalifiserte seg under Vossa Jazz, og to andre band. De to siste finaleplassene avgjøres under Nattjazz og Kongsberg jazzfestival.

Vinneren av Jazzintrofinalen kåres til Årets unge jazzmusikere 2018. Dette bandet vil få en større lanseringspakke fra Norsk jazzforum samt Gramo-stipend på 150 000 kroner. Talent Norge bidrar med kr. 200 000 til Jazzintro 2018, og dette gir Norsk jazzforum en mulighet til å videreutvikle oppfølgingen av bandet og legge til rette for en skreddersydd lansering.

Fagjuryen for Jazzintro 2018 består av bassist og Spellemann-nominerte Ellen Andrea Wang, saksofonistene Mette Rasmussen og Kjetil Møster samt pianist og Buddy-prisvinner fra 2013, Jan Gunnar Hoff.

Jazzintro viktig for talentutvikling
Jazzintro har siden starten i 1998 vært veldig viktig for å løfte fram og synligjøre talentene i norsk jazz. Mange av dagens store jazznavn har tidlig i karrieren deltatt i Jazzintro, som blant andre Mathias Eick, Stian Westerhus, Anja Lauvdal, Gard Nilssen, Marius Neset, Hanna Paulsberg og Morten Qvenild. Blant tidligere vinnere er Monkey Plot, Albatrosh, Puma, In the Country, Urban Connection og Megalodon Collective. Vederlagsbyrået Gramo bidrar som tidligere med Gramo-stipendet på kr 150 000 til vinnerbandet. – Vi synes dette er en unik mulighet til å støtte ny, norsk musikk og musikere som er i startgropen av sin karriere, sier Anne Tone Raknes i Gramo.

Spilleliste Jazzintro 2018:
Vossa Jazz, 24. mars: Kjemilie og Relling (finaleklar)
Maijazz, 6. mai: Billy Meier (finaleklar) og Shakai
Nattjazz, 30. mai: Lukas Zabulionis Group og Master Oogway
Kongsberg Jazzfestival, 5. juli: I LIKE TO SLEEP og Krilles Manjaro
Moldejazz, 18. juli: finale

 

Fra forsiden

Nyheter

900 000 kroner tildelt i musiker- og bandstipend

Norsk jazzforum har tildelt 900 000 kroner i musiker- og bandstipend. - Musikerne mistet så godt som alt inntektsgrunnlag over natta da koronasituasjonen inntraff, og det er årsaken til at vi nå har framskyndet høstens stipender og nesten tredoblet den totale potten, sier daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr.

Meld deg på vårt nyhetsbrev