Nyheter

Marius Neset & BeHop på Monitorturné på Sørlandet

Monitor, en konsertserie for ungdom, arrangeres på jazzklubber over hele landet i løpet av 2015 og 2016. Først ut er Marius Neset (bildet), som sammen med Kristiansandsbandet BeHop, har satt sammen en spennende produksjon som settes opp på hele seks av Sørlandets jazzklubber i november.

På bildet over: Marius Neset (foto: Lisbeth Holtan)

Saksofonist Marius Neset er mentor og medspiller når BeHop legger ut på Monitor-turné på Sørlandet 1. november.  – Med en blanding av hip-hop og RnB-groover, jazzens tonespråk og rikelig plass til improvisasjon er BeHops musikk midt i blinken for et ungt publikum, sier daglig leder i Sørnorsk jazzsenter, Jørn Størkson.

Marius Neset (30) er saksofonisten som har tatt jazz-Europa med storm, gitt ut kritikerroste plater og mottatt spellemannprisen for verket «Lion» som han skrev til Trondheim Jazzorkester.
– Med mentor Marius Neset på laget er det duket for et unikt og særdeles spennende musikalsk møte, både for publikum og musikerne, sier Størkson.

BeHop: Pål Gunnar Fiksdal – trompet, Runar Fiksdal – trombone, Torbjørn Tveit – bass, Jens Nyland – trommer, Jc Vesttun – tangenter
BeHop: Pål Gunnar Fiksdal – trompet, Runar Fiksdal – trombone, Torbjørn Tveit – bass, Jens Nyland – trommer, Jc Vesttun – tangenter

I tillegg til de 6 jazzklubbkonsertene på turnéen, satser Sørnorsk jazzsenter også på å få til et par små «teaser-konserter» på dagtid på enkelte videregående skoler langs turnéruten. Flere steder er videregående-elever direkte involvert i planlegging, promotering og gjennomføring av konserter på turnéen. – Det er ordentlig stas å samarbeide med dem, sier Størkson.

Ungdom skal få ørene opp for jazz
Monitor er medlems- og interesseorganisasjonen Norsk jazzforums konsertserie for ungdom, og i samarbeid med de regionale jazzsentrene skal det arrangeres turneer i fire landsdeler i løpet av 2015 og 2016.
– Målet er å få flere unge til å få ørene opp for jazz.  Monitor skal treffe ungdommen og inspirerer til både å arrangere og lytte til ny og spennende musikk, sier daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr.  Ungdom skal involveres i så mange deler av prosessen som mulig; på scenen, i konsertproduksjon og –gjennomføring samt med design og markedsføring.

Unge band i starten av sin karriere velges ut til å gjennomføre turné og workshops. De får veiledning og musikalsk hjelp av en mentor som har erfaring med målgruppen. Sørnorsk jazzsenter er først ute i konsertserien, og Behop turnerer Sørlandet i november sammen med Marius Neset. Våren 2016 arrangeres ytterligere tre Monitorturneer: Pianist og Buddyprisvinner Erlend Skomsvoll er mentor når bandet Molecules turnerer klubber på Vestlandet, White Ascot legger ut på turné i Nord-Norge med hjelp av mentor Fredrik Forsmann fra kompetansenettverket Ryk, og kvartetten Rohey fra jazzlinja i Trondheim besøker klubber i Midt-Norge.

Monitor er et samarbeidprosjekt mellom Norsk jazzforum og de regionale jazzsentrene og er støttet av Norsk kulturråd.

Monitorturné med BeHop & Marius Neset:
1. november – Flekkefjord Jazzklubb
2. november – Arendal Jazzklubb
3. november – Kristiansand Jazzvesen
4. november – Mandal Jazzklubb
5. november – Skiensjazzdraget
6. november – Risør Jazzklubb

Fra forsiden

Nyheter

Nesodden Jazzklubb kåret til Årets jazzklubb

Nesodden Jazzklubb ble søndag 19. mai tildelt prisen Årets jazzklubb 2024. Klubbens arrangementer bærer preg av god atmosfære, profesjonalitet og godt besøk, skriver Norsk jazzforum i begrunnelsen for tildelingen, og trekker fram klubbens gode og varierte programmering og ildsjelenes smittende engasjement.

Nyheter

Ny medlemsavtale på festivalartikler

Norsk jazzforum har inngått avtale med Artisti Profil som gir våre medlemmer, både festivaler og andre medlemsgrupper, rabatter på t-skjorter og festivalartikler.

Meld deg på vårt nyhetsbrev