Nyheter

Siste finaleplass avgjøres

Den fjerde og siste finaleplassen i Jazzintro 2014 avgjøres når Hatch og Operasjon Hegge møtes til duell under Kongsberg Jazzfestival torsdag 3. juli. Ett av bandene går videre til finalen på Moldejazz for å kjempe om tittelen Årets unge jazzmusikere 2014.

Både Operasjon Hegge og Hatch har røtter i den moderne jazztradisjonen, samtidig som de fritt plukker elementer fra andre musikalske retninger. Ett av bandene vil gå videre til finalen under Moldejazz 15. juli. Vinneren der kåres til Årets unge jazzmusikere 2014, og vil de påfølgende to år få en større lanseringspakke fra Norsk jazzforum i tillegg til et arbeidsstipend fra vederlagsbyrået Gramo på 150 000 kroner.

Monkey Plot, Karokh og Torstein Ekspress er allerede finaleklare etter Jazzintro-rundene på Vossa Jazz, Maijazz og Nattjazz. Den fjerde og siste finaleplassen avgjøres under Kongsberg jazzfestival torsdag 3. juli.

Fagjury

Det er en fagjury bestående av profesjonelle jazzmusikere som på bakgrunn av innsendte søknader og demomateriale har plukket ut deltakerbandene. Juryen består av pianist Tord Gustavsen, trompetist Gunhild Seim, trommeslager Gard Nilssen og gitarist Hedvig Mollestad Thomassen. Juryleder er prosjektansvarlig i Norsk jazzforum, Øyvind Skjerven Larsen.

Operasjon Hegge
Petter Kraft (Sverige) – tenorsaksofon, Martin Myhre Olsen (Lillestrøm) – alt-/sopransaksofon, Torstein Lavik Larsen(Oslo) – trompet, Simon Albertsen (Stjørdal) – trommer, Bjørn Marius Hegge (Stjørdal) – bass
Operasjon Hegge er en kvintett med tre blåsere som skriver seg inn i lange tradisjoner fra både amerikansk, europeisk og ikke minst skandinavisk jazz. Bandet har utspring fra jazzlinja i Trondheim, og spiller hovedsakelig musikk skrevet av bassist Bjørn Marius Hegge. Komposisjonene til Hegge er lekne og flørter med elementer som kan assosieres til musikk fra hele det 20. århundret, både storbandmusikk, avantgarde-jazz og samtidsmusikk.
Musikken spenner fra lette og groovy låter, intense og seige strekk, til melodiøse ballader. Lett tilgjengelig, fengende og overraskende!

Hatch
Elisabeth Lid Trøen (Voss) – saksofon, Kjartan Gullikstad (Finnskogen) – gitar, Hallvard Gaardløs (Østre Toten) – kontrabass, Vetle Larsen (Jessheim) – trommer
Hatch er en moderne jazzkvartett som gjennom solide komposisjoner og leken og improvisatorisk musikalitet skaper spennende, fengende, drivende og vakker musikk. Hatch lar seg inspirere av jazztradisjonen, men er heller ikke redd for å ta inn elementer fra andre musikalske landskap. Bandet uttaler selv at «Hatch skal være et klekkeri av ideer, melodier, lek og impulsivitet. Vi vil overraske både oss selv og publikum, samtidig som vi håper at alle går hjem med en av låtene våre på hjernen.»

Jazzintro
Det er Norsk jazzforum og fem av landets største jazzfestivaler som står bak Jazzintro, et
lanseringsprogram for unge, profesjonelle jazzutøvere. En fagjury plukker ut inntil åtte band til å delta i Jazzintro på bakgrunn av innsendte søknader og demomateriale.
De utvalgte vil i løpet av våren og sommeren 2014 få muligheten til å vise seg fram på en av de fire samarbeidsfestivalene (Vossa Jazz, Maijazz, Nattjazz, Kongsberg jazzfestival), og gjennom en finale på Moldejazz utroper en fagjury ett av bandene til Årets unge jazzmusikere 2014. Dette bandet vil de påfølgende to år få en større lanseringspakke fra Norsk jazzforum samt et arbeidsstipend fra vederlagsbyrået Gramo på 150 000 kroner.
Tidligere vinnere av Jazzintro er Urban Connection (1998), ra (2000), Solid! (2002), in the country (2004), Puma (2006), Albatrosh (2008), Ferner/Juliusson (2010) og Mopti (2012).

Spilleliste Jazzintro 2014:
Vossajazz, 13. april: Monkey Plot (videre til finalen) + Morning Has Occurred
Maijazz, 10. mai: PGA + Karokh (videre til finalen)
Nattjazz, 29. mai: Hullyboo + Torstein Ekspress (videre til finalen)
Kongsberg jazzfestival, 3. juli: Operasjon Hegge + Hatch
Moldejazz, 15. juli: Finale! Ett band fra hver av de fire innledende rundene.

Fra forsiden

Nyheter

Innspill til Kulturrådet og NOU-utvalget

I slutten av mai deltok daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr, i et dialogmøte med Kulturrådet og NOU-utvalget. Bakgrunnen for møtet var å se flere sider av musikklivet og virkemiddelapparatet i sammenheng.

Meld deg på vårt nyhetsbrev