Nyheter

– Det frie feltet må prioriteres

Det norske jazzmiljøet kommer med en klar melding til bevilgende myndigheter etter Norsk jazzforums landsmøte denne helgen; det frie feltet må gis langt større prioritet når det gjelder offentlige kulturmidler.

Rundt hundre delegater, bestående av jazzmusikere, -klubber, -festivaler, -sentre og storband, var samlet til Norsk jazzforums landsmøte i Oslo.  Det ble tre dager med debatt, foredrag, styrevalg og strategidiskusjoner.  Prioritering av det frie feltet og konsertarrangører ble et av hovedtemaene.

Det frie feltet må prioriteres
Det frie feltet, jazz inkludert, står for en vesentlig del av nyskapingen i norsk musikkliv. Musikken får også stor oppmerksomhet internasjonalt. Det frie feltet må derfor gis langt større prioritet når det gjelder offentlige kulturmidler. Musikere må sikres anstendige levekår, vi må utvikle kreative arbeidsplasser i lokalmiljøene og sikre publikum gode konsertopplevelser også utenfor de store byene.

Vedtatt ny strategiplan
Landsmøtets budskap vises i hovedstrategiene som ble vedtatt i helgen. Norsk jazzforum ønsker de neste årene å forbedre profesjonelle jazzmusikeres jobbmuligheter og levekår. I tillegg ønsker Norsk jazzforum å satse på regional og nasjonal turnéproduksjon for at publikum over hele landet sikres muligheter til gode konsertopplevelser.

Kristin Danielsen ny styreleder
Kristin Danielsen ble valgt som ny styreleder i Norsk jazzforum. Hun overtar en veldreven organisasjon, men ser også noen utfordringer framover.  – Det er en spennende kulturpolitisk tid. Kulturutredningen er en av de første tingene vi må ta tak i, sa Kristin Danielsen til landsmøtet.

Danielsen har bred bakgrunn fra kultur- og musikkfeltet. Hun er opprinnelig utdannet danser, og har vært administrativ leder for Black Box, prosjektleder i Visiting Arts i London og daglig leder av Ny Musikk. Som leder av Ny Musikk spilte hun en aktiv rolle i sammenslutningen Samstemt!. Danielsen har en mastergrad i Arts Management fra City University i London. Innenfor feltene publikumsutvikling og prosjektledelse er hun en ettertraktet kapasitet, og hun underviser jevnlig ved Handelshøyskolen BI, Universitetet i Tromsø og Gateway College i New York og Paris. Kristin Danielsen var ansatt som direktør i MIC Norsk musikkinformasjon fram til sammenslåingen med Music Export Norway høsten 2012 da hun valgte å se seg om etter nye utfordringer.

– Som direktør i MIC fikk jeg gleden av å se norsk jazz fra utsiden, sa Danielsen, og la til at hun nå ser veldig frem til å komme i gang som styreleder i organisasjonen som samler hele det norske jazzmiljøet.

Norsk jazzforums styre 2013 – 2015:
Styreleder: Kristin Danielsen (ny)
Nestleder: Bugge Wesseltoft

Styremedlemmer:
Nina Torske
Brynjar Rasmussen, (ny)
Bjørnar Vasenden
Susanna Wallumrød, (ny)
Anders Eriksson, (ny)
Maria Utsi, (ny)
Anders Lønne Grønseth

Vara:
Tollef Østvang, (ny)
Siri Gjære
Inger Haugan Aasland (ny)

Fra forsiden

Nyheter

Søk musiker- og bandstipend 2023

Norsk jazzforum skal fordele kr. 800 000 i musiker- og bandstipend denne høsten. Ordinære musikermedlemmer av Norsk jazzforum inviteres til å søke om personlig fordypnings-/studiestipend eller øvings-/studiestipend for band. Søknadsfrist er 1. oktober 2023.

Intervju

Visdommens vokter

Men det største ressursnettverket i norsk jazz fullt intakt, går Jan Ole Otnæs inn i pensjonistenes rekker. Norsk jazzliv har nytt godt av Otnæs-epoken.

Meld deg på vårt nyhetsbrev