Nyheter

Ti dager Vinterjazz

Fra 1. til 10. februar blir det jazzkonserter over hele landet når Norsk jazzforum og 40 jazzklubber inviterer til Vinterjazz. Arild Andersen Trio (bildet), Moskus og Helge Norbakken er blant musikerne som blir å finne på turné i denne perioden.

I løpet av de første ti dagene i februar presenterer landets jazzklubber, fra Vadsø i nord til Mandal i sør, nærmere åtti arrangementer med stor bredde. Det vil bli jazzkafeer og jam, konserter med lokale musikere og internasjonale navn samt utdeling av prisen Årets Jazzklubb. Bredden av norsk jazz er representert og Vinterjazz 2013 kan by på blant annet Come Shine, Urban Connection, Espen Eriksen Trio, Frøydis Grorud Kvartett, Eivind Aarset, Skàidi, The Thing, Det norske blåseensemble og Jesper Thilo med Oslo Storband.

Turneer i sør, vest og nord
Noen av landets regionale jazzsentre arrangerer større turneer i sin landsdel. Arild Andersen Trio turnerer i Sør-Norge og besøker Flekkefjord, Farsund, Mandal, Risør, Arendal og Porsgrunn. Bassist Arild Andersen er en av landets mest respekterte jazzmusikere, og med seg på denne turneen har han Paolo Vinaccia på trommer og den skotske saksofonisten Tommy Smith.

I Nord-Norge er det perkusjonisten Helge Norbakken som turnerer med sitt prosjekt ”OuverTüre”. Han har invitert med seg sitt eget drømmelag av musikere som består av Per Jørgensen på trompet, Tor Haugerud på perkusjon, Ståle Storløkken på tangenter og Mario Laginha på flygel. Turneen starter i Sortland på åpningsdagen av Vinterjazz 1. februar, og fortsetter videre til Lofoten, Brønnøysund, Mo i Rana, Bodø, Hammerfest og Vadsø.

Den unge pianotrioen Moskus legger ut på veien på Vestlandet og skal innom Voss, Førde, Balestrand og Øystese. Bandet har fått rosende omtale for sitt debutalbum «Salmesykkel», som nylig også ble sluppet i Storbritannia. Den britiske avisen The Guardian drar blant annet linjer mellom Moskus og suksesstrioene Tord Gustavsen trio og E.S.T i en anmeldelse av albumet.

Landsomfattende markering av jazz
Vinterjazz arrangeres over hele Norge i perioden 1. til 10. februar, og er en tidagers landsomfattende markering av jazz, hvor formålet er å sette fokus på aktiviteten og entusiasmen som finnes på landets jazzklubber. Vinterjazz arrangeres av Norsk jazzforum i samarbeid med organisasjonens medlemsklubber. I løpet av ti dager vil 40 av landets jazzklubber tilby nærmere 80 arrangementer. Hele programmet for Vinterjazz 2013 finner du her.

 

 

Fra forsiden

Nyheter

Nesodden Jazzklubb kåret til Årets jazzklubb

Nesodden Jazzklubb ble søndag 19. mai tildelt prisen Årets jazzklubb 2024. Klubbens arrangementer bærer preg av god atmosfære, profesjonalitet og godt besøk, skriver Norsk jazzforum i begrunnelsen for tildelingen, og trekker fram klubbens gode og varierte programmering og ildsjelenes smittende engasjement.

Nyheter

Ny medlemsavtale på festivalartikler

Norsk jazzforum har inngått avtale med Artisti Profil som gir våre medlemmer, både festivaler og andre medlemsgrupper, rabatter på t-skjorter og festivalartikler.

Meld deg på vårt nyhetsbrev