Nyheter

Prisen Årets jazzklubb 2011 til Arendal

Arendal Jazzklubb er tildelt prisen Årets Jazzklubb 2011, og prisen overrekkes i forkant av Vinterjazzkonserten med Scheen Jazzorkester torsdag 3. februar.

I begrunnelsen for tildelingen heter det blant annet at Arendal Jazzklubb er en profesjonell og veldrevet klubb med god og spennende programlegging.

Prisen Årets jazzklubb tildeles hvert år én av Norsk jazzforums medlemsklubber. I vurderingen legges det blant annet vekt på en bevisst og målrettet programpolitikk, god gjennomføring av arrangementene, god organisering og orden på økonomien. Prisen er på 25 000 kroner og overrekkes under Vinterjazz.

Styret i Norsk jazzforum sier følgende om Årets jazzklubb 2011:
Det var i 2002 det ble besluttet å etablere en jazzklubb i fylkeshovedstaden, og i september samme år arrangerte Arendal Jazzklubb den aller første konserten. Åpningen trakk fullt hus og behovet for en jazzklubb i byen var åpenbart. Siden har jazzklubben bare vokst og etablert seg som en vesentlig kulturaktør i regionen. Allerede i 2006 mottok Arendal Jazzklubb, sammen med Arendal kulturhus og Musikkens Venner Arendal, Rikskonsertenes arrangørpris.

Til tross for at Arendal Jazzklubb er drevet på frivillig basis, er det en profesjonell og veldrevet klubb. Kvaliteten på konsertene er høy og jazzklubben har utmerket seg gjennom god og spennende programlegging som framstår både romslig og dristig. Ikke minst kan programmet for den kommende våren bekrefte dette med en hovedvekt på etablerte norske jazznavn, men også internasjonale størrelser som Marilyn Mazur. Arendal Jazzklubb har opp i gjennom årene arrangert sine konserter på flere ulike steder, men har nå funnet sin selvfølgelige plass i nye Arendal kulturhus. Jazzklubben er en viktig faktor for programprofilen til kulturhuset.

Arendal jazzklubb kan vise til stabil drift og et godt miljø blant klubbens medlemmer. Gjestende musikere gir også svært gode tilbakemeldinger på Arendal Jazzklubb. Styret i Norsk jazzforum ønsker at tildelingen av prisen Årets Jazzklubb 2011 skal inspirere Arendal Jazzklubb til å fortsette det suksessfulle arbeidet i Arendal, og det gode samarbeidet med de andre aktørene på Sørlandet.

Vinterjazz
Vinterjazz arrangeres over hele Norge i perioden 29. januar til 7. februar, og er en ti-dagers landsomfattende jazzmønstring hvor formålet er å sette fokus på aktiviteten og entusiasmen som finnes rundt om i hele landet. Vinterjazz arrangeres av Norsk jazzforum i samarbeid med organisasjonens medlemsklubber.

I 2011 arrangeres Vinterjazz for åttende gang, og med rekordstor oppslutning blir det over 80 konserter på 36 jazzklubber fra Arendal i sør til Svalbard i nord. Det vil bli jazzkafeer og jam, konserter med lokale musikere og internasjonale navn samt utdeling av prisen Årets Jazzklubb. Vinterjazz 2011 kan by på blant annet Bugge Wesseltoft, Zanussi 13, Kirsti Huke Kvartett, Scheen Jazzorkester, Stein & Mari, Ine & Peder, Batadonten, The Real Thing, Urban Tunells Klezmerband og mye mer!
Hele programmet for Vinterjazz 2011 finner du her.

Fra forsiden

Nyheter

Søk musiker- og bandstipend 2023

Norsk jazzforum skal fordele kr. 800 000 i musiker- og bandstipend denne høsten. Ordinære musikermedlemmer av Norsk jazzforum inviteres til å søke om personlig fordypnings-/studiestipend eller øvings-/studiestipend for band. Søknadsfrist er 1. oktober 2023.

Intervju

Visdommens vokter

Men det største ressursnettverket i norsk jazz fullt intakt, går Jan Ole Otnæs inn i pensjonistenes rekker. Norsk jazzliv har nytt godt av Otnæs-epoken.

Meld deg på vårt nyhetsbrev