Nyheter

Utlysning Jazzintro 2014

Jazzintro er et lanseringsprogram for unge norske jazzmusikere. Bandet som kåres til Årets unge jazzmusikere 2014 vil de påfølgende to år få en større lanseringspakke samt et arbeidsstipend på 150 000 kroner. Søknadsfrist er 1. november 2013.

Jazzintro er et lanseringsprogram for unge norske jazzmusikere som holder et profesjonelt nivå, og som har et klart potensial til å videreutvikle sine musikalske ferdigheter og ideer. På bakgrunn av innsendte søknader og demomateriale vil en fagjury velge ut inntil åtte band til å delta i lanseringsprogrammet. De utvalgte vil i løpet av 2014 få muligheten til å vise seg fram på noen av landets største jazzfestivaler, og gjennom en finale på Moldejazz utroper fagjuryen ett av bandene til Årets unge jazzmusikere.

Lanseringspakke og stipend
Bandet som kåres til Årets unge jazzmusikere vil de påfølgende to år ta del i en lanseringspakke som utformes av Norsk jazzforum i tett dialog med utøverne selv. Denne vil inneholde konserter på klubber og festivaler i samarbeid med de regionale jazzsentra, samt ressurser til å profilere seg mot utlandet i samarbeid med Music Norway. I tillegg får bandet et arbeidsstipend fra vederlagsbyrået Gramo på 150 000 kroner.

Blant tidligere vinnere er Mopti, Albatrosh, Puma, In the Country, Solid! og Urban Connection.

Søknadsfrist er 1. november 2013
Søknadsskjema og kriterier for deltakelse finner du her.

Jazzintro arrangeres av Norsk jazzforum i samarbeid med Vossa Jazz, Maijazz, Nattjazz, Kongsberg Jazzfestival og Moldejazz.  

Fra forsiden

Nyheter

Norsk på Jazzahead

Liv Andrea Hauge Trio, Hilde Louise Asbjørnsen Quartet, Oddgeir Berg trio og Trondheim Jazzorkester med Marianna Sangita Røe spiller på bransjemessa Jazzahead i Tyskland neste uke. Norsk jazzforum og Music Norway er som vanlig på plass med norsk stand.

Nyheter

Bliss Quintet sikret siste finaleplass

Det ble Bliss Quintet som torsdag kveld på Nasjonal jazzscene sikret seg den fjerde og siste finaleplassen i årets Jazzintro. Under Moldejazz i juli skal bandet spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev