Nyheter

Lanserer ny utgave av Jazz Out of Norway

Under European Jazz Conference i september lanserer Norsk jazzforum en ny utgave av promoutgivelsen Jazz Out of Norway. Den ellevte utgaven presenterer 30 låter med forskjellige norske band og musikere, og lanseres digitalt over hele verden.

Jazz Out of Norway 11th Set er en videreføring av jazzCD.no, en samleutgivelse som formidler norsk jazz ut i verden. Formidlingsprosjektet er støttet av UD, og etter ti CD-utgivelser går det nå over til digital distribusjon. Booklet med liner notes, credits og anekdoter fra artistene trykkes som tidligere og benyttes som promomateriell på internasjonale møteplasser.

Samleutgivelsen inneholder musikk utgitt i 2023 og 2024 samt noen kommende utgivelser, og basert på søknader har et utvalg plukket ut 30 ulike band og artister som viser bredden av norsk jazz i dag.

Jazz Out of Norway 11th Set lanseres under European Jazz Conference i Gent, Belgia 12. september, hvor jazzaktører fra hele verden samles. Lanseringer i London, Paris, New York og i Tyskland er også under planlegging, i samarbeid med Norges utenriksstasjoner.

Fra forsiden

Nyhet

Jazzprisen 2025 åpnet for nominasjoner

Det er klart for nok en storslått feiring av norsk jazz. Jazzprisen 2025 finner sted på Cosmopolite i Oslo lørdag 5. april. Nå åpner Norsk jazzforum for nominasjoner til de elleve prisene. Nominasjonsfrist er 20. oktober.

Nyhet

Musikkredaktører sammen om NOU-innspill

– Om musikken skal være levedyktig, må også musikkredaksjonene være det, uttaler redaktørene i Kontekst, Ballade, Folkemusikk og Jazznytt i et felles innspill til Musikkutvalget, som neste år skal levere musikkfeltets første NOU.

Meld deg på vårt nyhetsbrev