Nyheter

Debatt på Arendalsuka om lokal kultursatsing

Under Arendalsuka inviterer Arrangørforum til debatten «Kultursatsing; en god og lønnsom investering», om verdien og ringvirkningene av kulturlivet i en kommune.

Verdien og ringvirkningene av kulturlivet i en kommune viser seg å være betydelige ifølge en rapport fra Samfunnsøkonomisk analyse. Musikk- og kulturaktører bidrar til et mer levende lokalsamfunn, til engasjement og oppmerksomhet, og med det til bolyst som er en forutsetning for både en høyere verdiskapning i kommunene og økte skatteinntekter. Det er rett og slett lønnsomt å satse på kultur, konkluderer rapporten, som ble lansert under Kulturkonferansen på Vossa Jazz i mars.

Torsdag 15. august under Arendalsuka inviterer Arrangørforum til debatt og innlegg der du får høre mer fra rapporten fra Samfunnsøkonomisk analyse. Vi har også invitert Kulturrom som løfter frem kulturen som motor for fremtidens grønne by- og bygdeutvikling, vi gjør opp status på Hurdalsplattformens kulturløfter, og selvsagt blir det kulturdebatt med politikerne.

Arrangørforum jobber med arrangører over hele landet og ønsker et rikt og godt kulturtilbud uavhengig av hvor du måtte bo. Arrangørforum er et samarbeidsorgan for musikkorganisasjoner som jobber i arrangørfeltet: Norske Kulturarrangører, Norsk jazzforum, Klassisk, FolkOrg, Norsk Bluesunion, Norsk viseforum, Norske kulturhus og nyMusikk.

Fra forsiden

Nyheter

Innspill til Kulturrådet og NOU-utvalget

I slutten av mai deltok daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr, i et dialogmøte med Kulturrådet og NOU-utvalget. Bakgrunnen for møtet var å se flere sider av musikklivet og virkemiddelapparatet i sammenheng.

Nyheter

Nesodden Jazzklubb kåret til Årets jazzklubb

Nesodden Jazzklubb ble søndag 19. mai tildelt prisen Årets jazzklubb 2024. Klubbens arrangementer bærer preg av god atmosfære, profesjonalitet og godt besøk, skriver Norsk jazzforum i begrunnelsen for tildelingen, og trekker fram klubbens gode og varierte programmering og ildsjelenes smittende engasjement.

Meld deg på vårt nyhetsbrev