Nyheter

Debatt på Arendalsuka om lokal kultursatsing

Under Arendalsuka inviterer Arrangørforum til debatten «Kultursatsing; en god og lønnsom investering», om verdien og ringvirkningene av kulturlivet i en kommune.

Verdien og ringvirkningene av kulturlivet i en kommune viser seg å være betydelige ifølge en rapport fra Samfunnsøkonomisk analyse. Musikk- og kulturaktører bidrar til et mer levende lokalsamfunn, til engasjement og oppmerksomhet, og med det til bolyst som er en forutsetning for både en høyere verdiskapning i kommunene og økte skatteinntekter. Det er rett og slett lønnsomt å satse på kultur, konkluderer rapporten, som ble lansert under Kulturkonferansen på Vossa Jazz i mars.

Torsdag 15. august under Arendalsuka inviterer Arrangørforum til debatt og innlegg der du får høre mer fra rapporten fra Samfunnsøkonomisk analyse. Vi har også invitert Kulturrom som løfter frem kulturen som motor for fremtidens grønne by- og bygdeutvikling, vi gjør opp status på Hurdalsplattformens kulturløfter, og selvsagt blir det kulturdebatt med politikerne.

Arrangørforum jobber med arrangører over hele landet og ønsker et rikt og godt kulturtilbud uavhengig av hvor du måtte bo. Arrangørforum er et samarbeidsorgan for musikkorganisasjoner som jobber i arrangørfeltet: Norske Kulturarrangører, Norsk jazzforum, Klassisk, FolkOrg, Norsk Bluesunion, Norsk viseforum, Norske kulturhus og nyMusikk.

Fra forsiden

Nyheter

Årets unge jazzmusikere 2024 er kåret

Det var Sondre Moshagen Lightning Trio som stakk av med seieren under Jazzintro-finalen på Moldejazz onsdag 17. juli. Komposisjoner av høy klasse med mye rytmisk autoritet, og med melodiske og harmoniske ideer som gir trioen en egenartet identitet, sier juryen blant annet i sin begrunnelse.

Nyheter

God sommer!

Vi ønsker alle medlemmer og jazzvenner en riktig god sommer! I juli vil kontoret stort sett være ubemannet på grunn av festivalbesøk og ferie i administrasjonen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev