Nyheter

Debatt på Arendalsuka om lokal kultursatsing

Under Arendalsuka inviterer Arrangørforum til debatten «Kultursatsing; en god og lønnsom investering», om verdien og ringvirkningene av kulturlivet i en kommune. Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery stiller til samtale og debatt, og sentrale kulturpolitikere fra Stortinget sitter i panel.

Verdien og ringvirkningene av kulturlivet i en kommune viser seg å være betydelige ifølge en rapport fra Samfunnsøkonomisk analyse. Musikk- og kulturaktører bidrar til et mer levende lokalsamfunn, til engasjement og oppmerksomhet, og med det til bolyst som er en forutsetning for både en høyere verdiskapning i kommunene og økte skatteinntekter. Det er rett og slett lønnsomt å satse på kultur, konkluderer rapporten, som ble lansert under Kulturkonferansen på Vossa Jazz i mars.

Torsdag 15. august under Arendalsuka inviterer Arrangørforum til debatt og innlegg der du får høre mer fra rapporten fra Samfunnsøkonomisk analyse. Vi har også invitert Kulturrom som løfter frem kulturen som motor for fremtidens grønne by- og bygdeutvikling, vi gjør opp status på Hurdalsplattformens kulturløfter, og selvsagt blir det kulturdebatt med politikerne. Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery stiller til samtale og debatt, og sentrale kulturpolitikere fra Stortinget sitter i panel.

Arrangementet strømmes direkte.

Arrangørforum jobber med arrangører over hele landet og ønsker et rikt og godt kulturtilbud uavhengig av hvor du måtte bo. Arrangørforum er et samarbeidsorgan for musikkorganisasjoner som jobber i arrangørfeltet: Norske Kulturarrangører, Norsk jazzforum, Klassisk, FolkOrg, Norsk Bluesunion, Norsk viseforum, Norske kulturhus og nyMusikk.

Fra forsiden

Nyheter

Lanserer ny utgave av Jazz Out of Norway

Under European Jazz Conference i september lanserer Norsk jazzforum en ny utgave av promoutgivelsen Jazz Out of Norway. Den ellevte utgaven presenterer 30 låter med forskjellige norske band og musikere, og lanseres digitalt over hele verden.

Nyhet

Musikkredaktører sammen om NOU-innspill

– Om musikken skal være levedyktig, må også musikkredaksjonene være det, uttaler redaktørene i Kontekst, Ballade, Folkemusikk og Jazznytt i et felles innspill til Musikkutvalget, som neste år skal levere musikkfeltets første NOU.

Meld deg på vårt nyhetsbrev