Nyheter

Oppsummering av europeisk utvekslingsprogram

Det europeiske utviklingsprogrammet Constellations ble gjennomført i 2023. Norsk jazzforum var partner, og Kjetil Mulelid deltok som en av ni europeiske jazzmusikere. Nå foreligger rapporten.

Som en av ni partnerorganisasjoner fra Europe Jazz Network, deltok Norsk jazzforum i utvekslingsprogrammet Constellations, et samarbeidsprosjekt med formål om å løfte musikere med internasjonale ambisjoner og å styrke et europeisk jazzmusikernettverk. Fra hvert partnerland deltok en musiker som fikk reise på utveksling til et land etter eget ønske. Her ble de møtt av et vertskap som veiledet og fasiliterte oppholdet basert på musikerens eget behov og ønsker for utvikling. Der, avhengig av mulighetene i vertskapslandet, fikk musikeren utforske den lokale/nasjonale musikkscenen, delta i kunstneriske samarbeid med internasjonale jevnaldrende og mentorer, og bygge et bærekraftig nettverk av langsiktige kontakter. I tillegg ble alle deltakerne i Constellations samlet på Jazzahead i april og Europe Jazz Conference i Marseille i september.

Pianist og komponist Kjetil Mulelid deltok fra Norge, og han var på utveksling i Nederland over flere perioder i fjor. Den belgiske saksofonisten Mattias de Craene besøkte Norge med Norsk jazzforum som vertskap.

Constellations er finansiert av EU og støtter av MusicAire under Music Moves Europe-programmet.

Den utfyllende rapporten fra prosjektet kan leses her.

 

Fra forsiden

Nyheter

Årets unge jazzmusikere 2024 er kåret

Det var Sondre Moshagen Lightning Trio som stakk av med seieren under Jazzintro-finalen på Moldejazz onsdag 17. juli. Komposisjoner av høy klasse med mye rytmisk autoritet, og med melodiske og harmoniske ideer som gir trioen en egenartet identitet, sier juryen blant annet i sin begrunnelse.

Nyheter

God sommer!

Vi ønsker alle medlemmer og jazzvenner en riktig god sommer! I juli vil kontoret stort sett være ubemannet på grunn av festivalbesøk og ferie i administrasjonen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev