Nyheter

Oppsummering av europeisk utvekslingsprogram

Det europeiske utviklingsprogrammet Constellations ble gjennomført i 2023. Norsk jazzforum var partner, og Kjetil Mulelid deltok som en av ni europeiske jazzmusikere. Nå foreligger rapporten.

Som en av ni partnerorganisasjoner fra Europe Jazz Network, deltok Norsk jazzforum i utvekslingsprogrammet Constellations, et samarbeidsprosjekt med formål om å løfte musikere med internasjonale ambisjoner og å styrke et europeisk jazzmusikernettverk. Fra hvert partnerland deltok en musiker som fikk reise på utveksling til et land etter eget ønske. Her ble de møtt av et vertskap som veiledet og fasiliterte oppholdet basert på musikerens eget behov og ønsker for utvikling. Der, avhengig av mulighetene i vertskapslandet, fikk musikeren utforske den lokale/nasjonale musikkscenen, delta i kunstneriske samarbeid med internasjonale jevnaldrende og mentorer, og bygge et bærekraftig nettverk av langsiktige kontakter. I tillegg ble alle deltakerne i Constellations samlet på Jazzahead i april og Europe Jazz Conference i Marseille i september.

Pianist og komponist Kjetil Mulelid deltok fra Norge, og han var på utveksling i Nederland over flere perioder i fjor. Den belgiske saksofonisten Mattias de Craene besøkte Norge med Norsk jazzforum som vertskap.

Constellations er finansiert av EU og støtter av MusicAire under Music Moves Europe-programmet.

Den utfyllende rapporten fra prosjektet kan leses her.

 

Fra forsiden

Nyheter

Nesodden Jazzklubb kåret til Årets jazzklubb

Nesodden Jazzklubb ble søndag 19. mai tildelt prisen Årets jazzklubb 2024. Klubbens arrangementer bærer preg av god atmosfære, profesjonalitet og godt besøk, skriver Norsk jazzforum i begrunnelsen for tildelingen, og trekker fram klubbens gode og varierte programmering og ildsjelenes smittende engasjement.

Nyheter

Ny medlemsavtale på festivalartikler

Norsk jazzforum har inngått avtale med Artisti Profil som gir våre medlemmer, både festivaler og andre medlemsgrupper, rabatter på t-skjorter og festivalartikler.

Meld deg på vårt nyhetsbrev