Nyheter

Spiller om siste finaleplass i Jazzintro

Den siste runden av Jazzintro 2024 går av stabelen på Nasjonal jazzscene i Oslo onsdag 3. april. Bliss Quintet og Philip Granly Trio spiller om den siste finaleplassen på Moldejazz der Årets unge jazzmusikere 2024 skal kåres.

Blant hundre søkere er åtte unge, lovende band plukket ut til å delta i Jazzintro 2024, og på Nasjonal jazzscene i Oslo onsdag 3. april arrangeres den siste av fire innledende runder i lanseringsprogrammet.  Det er Bliss Quintet og Philip Granly Trio som møtes til duell. Ett av bandene sendes videre til finalen under Moldejazz, der fire band skal spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 og lanseringspakke.

–  De første tre rundene av årets Jazzintro har bekreftet at dagens unge musikere holder et imponerende høyt nivå, og det er ingen grunn til å forvente noe mindre når Bliss Quintet og Philip Granly Trio står på scenen i norsk jazz’ storstue, Victoria, sier prosjektleder Aleksander Haugen.

En rekke av landets fremste jazzmusikere har tidlig i sine karrierer deltatt i Jazzintro. Lanseringsprogrammet har blitt en prestisjetung visning- og introduksjonsarena for unge, profesjonelle musikere. Bandet som til slutt blir kåret til Årets unge jazzmusikere 2024 vil i tillegg til tittel få en festivalturné og et tilrettelagt mentorprogram.

Innledende klubbkonserter
Jazzintro har fire innledende runder på klubber rundt om i landet, hvor to og to band spiller om finaleplass på Moldejazz i juli. Den første runden av Jazzintro ble arrangert på Bergen Jazzforum 22. februar, der Schemes trakk det lengste strået.  På Stavanger Jazzforum 29. februar var det Lightning Trio som sikret seg finaleplass, og på Dokkhuset i Trondheim 17. mars Coincidences som ble tredje finalist. Den fjerde og siste innledende runden blir med Bliss Quintet og Philip Granly Trio på Nasjonal jazzscene i Oslo 3. april.  Juryen, som består av profilerte norske jazzmusikere, sender ett band fra hver av rundene videre til finalen under Moldejazz. I 2024 består juryen av Ellen Brekken, Dag Arnesen, Eldbjørg Raknes og Jakop Janssønn, i tillegg til fagansvarlig i Norsk jazzforum, Roy Jahrn Holtan, som jurysekretær.

Lanseringspakke med festivalturné og mentorprogram
Drøyt tjuefem år etter det hele startet, er Jazzintro lansert i en noe endret utgave. Flere samarbeidspartnere har kommet inn, de innledende rundene er lagt til nye arenaer, og lanseringspakke og -turné har fått nye rammer.  Fem av landets største jazzfestivaler har vært samarbeidspartnere siden starten. Nå er festivalsamarbeidet utvidet ytterligere med flere av de store festivalene, der Årets unge jazzmusikere vil være på plakaten under festivalsesongen 2025.
Som tidligere vil Norsk jazzforum legge opp en mentorordning for Årets unge jazzmusikere. Denne lages i samarbeid med musikerne selv etter ønsker og behov, og kan inneholde blant annet møter med bransjeaktører for en introduksjon til livet som profesjonell musiker, tilrettelegging av møteplasser og nettverksbygging samt opplegg for kunstnerisk utvikling.

Bliss Quintet
Oscar Andreas Haug – trompet, Zakarias Meyer Øverli – sax, Benjamín Gísli Einarsson – piano, Gard Kronborg – bass, Rino Sivathas – trommer
Lekent samspill og energisk tilstedeværelse kjennetegner Bliss Quintet, hvor dramatiske og sentimentale ballader, fengende fanfare-lignende hornriff, komplekse rytmer og åpne harmoniske landskap er sentrale temaer. Bandet har fokus på lekende samspill, vill og energisk tilstedeværelse, og elementer av fri improvisasjon i tråd med anerkjente nordiske band som Atomic og Masqualero. Høsten 2023 utgav Bliss Quintet albumet «Glasshouse» på Jazzland Recordings, og de har de siste årene turnert aktivt i Europa med konserter i Italia, Tyskland, Belgia og Nederland, og på festivaler som Moldejazz og Jazzahead.

Philip Granly Trio
Philip Edwards Granly – piano, Håkon Huldt-Nystrøm – kontrabass, Trym Karlsen – trommer
Philip Granly Trio utforsker den klassiske pianotrioens yttergrenser i en samling originale komposisjoner signert Granly. Lytterne inviteres inn i et energisk, variert og lekent landskap med musikalske overraskelser, heftig groove, friimpro, swinging jazz og høystemt kammermusikk. Inspirasjonsmaterialet er hentet fra Granlys oppvekst som klassisk pianist, og inneholder nikk til både Chopin, Bach, Kapustin og Stravinsky. Trioen har holdt på siden 2018 og spilt på b.la. Jazzfest Trondheim, Nasjonal jazzscene og Dokkhuset. Sommeren 2023 spilte de inn sitt debutalbum som etter planen kommer ut i 2024. Albumet inneholder både trio-låter og et verk skrevet for 9 musikere med bakgrunn fra både klassisk og jazz.

Fra forsiden

Nyheter

Norsk på Jazzahead

Liv Andrea Hauge Trio, Hilde Louise Asbjørnsen Quartet, Oddgeir Berg trio og Trondheim Jazzorkester med Marianna Sangita Røe spiller på bransjemessa Jazzahead i Tyskland neste uke. Norsk jazzforum og Music Norway er som vanlig på plass med norsk stand.

Nyheter

Bliss Quintet sikret siste finaleplass

Det ble Bliss Quintet som torsdag kveld på Nasjonal jazzscene sikret seg den fjerde og siste finaleplassen i årets Jazzintro. Under Moldejazz i juli skal bandet spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev