Nyheter

Nasjonal kulturkonferanse på Voss

Sentrale kulturaktører og -politikere samles på åpningsdagen av Vossa Jazz, fredag 22. mars, for den årlige kulturkonferansen. Musikkens verdi er tema for årets konferanse «Kreativ verdivurdering – bygd for kultur».

For tredje år på rad innleder Vossa Jazz festivalhelga med å samle sentrale aktører til nasjonal kulturkonferanse. Med på arrangørlaget for konferansen er Norsk jazzforum, Norske Kulturarrangører, Creo, Kultur Vest, Norsk musikkråd, Tankesmia KRAFT og Voss herad.

Det blir både faglige innlegg og debatt når musikkens verdi får fokus. Hvilken effekt har musikklivet i en kommune når det gjeldet attraktivitet, oppbygging og utvikling av lokalmiljøet? Kan man lage en modell for å måle sammenhenger og effekt, og er det en god investering for det offentlige å bruke ressurser på kulturlivet?

Program:
– Lansering av rapport ved Rolf Røtnes fra Samfunnsøkonomisk analyse om effekten musikklivet har på en kommune med Voss som eksempel. Hele rapporten kan lastes ned her (pdf): R 09-2024 Verdien av kulturlivet for Voss – Samfunnsøkonimisk analyse
– Musikkutvalget, som jobber med en NOU (Norsk offentlig utredning) på hele musikkfeltet, letter på lokket: Status for arbeidet og perspektiv på hvilke verdier det mangfoldige musikklivet skaper for menneske og samfunn. Ved utvalgsleder Sigrid Røyseng.
– Samtale med Miss Tati.
– Politiske tre kvarter med blant andre Åslaug Sem-Jacobsen (Sp), Åse Kristin Bakk (Ap), Kåre Martin Kleppe (H), Jacob Nødseth (V) og Kathy Lie (SV) .
– Smakebit fra årets Tingingsverk til Vossa Jazz signert Hanna Paulsberg.
– Oppsummerende skråblikk fra Frode Grytten.

Linda Eide er konferansier.

Fra forsiden

Nyheter

Norsk på Jazzahead

Liv Andrea Hauge Trio, Hilde Louise Asbjørnsen Quartet, Oddgeir Berg trio og Trondheim Jazzorkester med Marianna Sangita Røe spiller på bransjemessa Jazzahead i Tyskland neste uke. Norsk jazzforum og Music Norway er som vanlig på plass med norsk stand.

Nyheter

Bliss Quintet sikret siste finaleplass

Det ble Bliss Quintet som torsdag kveld på Nasjonal jazzscene sikret seg den fjerde og siste finaleplassen i årets Jazzintro. Under Moldejazz i juli skal bandet spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev