Nyheter

Coincidences sikret seg finaleplass i Jazzintro

I tredje runde av lanseringsprogrammet Jazzintro 2024 var det Coincidences som sikret seg den nest siste finaleplassen.

Det var de to bandene Coincidences og Superspreder som møttes til duell da den nest siste runden av Jazzintro 2024 gikk av stabelen på Dokkhuset i Trondheim søndag 17. mars.  Juryen valgte å sende Oslo-baserte Coincidences videre til finalespill. Under Moldejazz i juli skal bandet kjempe om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

– Coincidences besitter en lydbank som tidvis er uhørt, de beveger seg i flytende tonaliteter og veksler mellom ulike rytmiske landskap. De er uredde for å blande ulike sjangre og er svært lyttende til hverandre, uttaler juryen.

Bandet spiller komposisjoner av trompetist Kristina Fransson og består ellers av Leah Engevold (keys og vokal), Georgia Wartel Collins (kontrabass) og Jomar Jeppsson Søvik (trommer og elektronikk). Denne kvelden på Dokkhuset stilte Øystein Skjelstad Østensen som vikar for bassist Wartel Collins.

Dette var den tredje av fire innledende runder av Jazzintro 2024.  I finalen under Moldejazz i juli skal Coincidences møte Lightning Trio og Schemes, samt et fjerde band som kvalifiserer seg i den siste runden på Nasjonal jazzscene i Oslo 3. april. Under finalen på Moldejazz i juli vil juryen kåre ett av bandene til Årets unge jazzmusikere 2024.

En rekke av landets fremste jazzmusikere har tidlig i sine karrierer deltatt i Jazzintro. Lanseringsprogrammet som startet opp i 1998, har vært viktig for å løfte fram og synligjøre talentene i norsk jazz. Jazzintro har etablert seg som en prestisjetung visning- og introduksjonsarena for unge, profesjonelle musikere. I 2024 består juryen av bassist Ellen Brekken, pianist Dag Arnesen, vokalist Eldbjørg Raknes og slagverker Jakop Janssønn, i tillegg til fagansvarlig i Norsk jazzforum, Roy Jahrn Holtan, som jurysekretær.

Lanseringspakke med festivalturné og mentorprogram
Drøyt tjuefem år etter det hele startet, er Jazzintro lansert i en noe endret utgave. Flere samarbeidspartnere har kommet inn, de innledende rundene er lagt til nye arenaer, og lanseringspakke og -turné har fått nye rammer.  Fem av landets største jazzfestivaler har vært samarbeidspartnere siden starten. Nå er festivalsamarbeidet utvidet ytterligere med flere av de store festivalene, der Årets unge jazzmusikere vil være på plakaten under festivalsesongen 2025.
Som tidligere vil Norsk jazzforum legge opp en mentorordning for Årets unge jazzmusikere. Denne lages i samarbeid med musikerne selv etter ønsker og behov, og kan inneholde blant annet møter med bransjeaktører for en introduksjon til livet som profesjonell musiker, tilrettelegging av møteplasser og nettverksbygging samt opplegg for kunstnerisk utvikling.

Spilleliste Jazzintro 2024:
Bergen jazzforum, 22. februar: ASQ // Amund Stenøien Quartet og Schemes
Stavanger Jazzforum, 29. februar: Lightning Trio og tuvahalseband
Dokkhuset, Trondheim, 17. mars: SUPERSPREDER og Coincidences
Nasjonal jazzscene, Oslo, 3. april: Bliss Quintet og Philip Granly Trio
Moldejazz, 17. juli: FINALE

Samarbeidspartnere Jazzintro 2024:
Bergen Jazzforum, Nasjonal jazzscene, Stavanger Jazzforum, Dokkhuset Scene, Moldejazz, Nordlysfestivalen, Bodø Jazz Open, Vossa Jazz, Maijazz, Nattjazz, Kongsberg Jazzfestival, Oslo Jazzfestival og Sildajazz. Jazzintro er støttet av Sparebankstiftelsen DNB.

Fra forsiden

Nyheter

Årets unge jazzmusikere kåres på Moldejazz

Noen av landets mest lovende, unge musikere møtes i Jazzintro-finalen under Moldejazz onsdag 17. juli. Fire band skal spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024, samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og et tilrettelagt mentorprogram.

Nyheter

God sommer!

Vi ønsker alle medlemmer og jazzvenner en riktig god sommer! I juli vil kontoret stort sett være ubemannet på grunn av festivalbesøk og ferie i administrasjonen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev