Nyheter

Lightning Trio spilte seg videre til Jazzintro-finale

Det var Lightning Trio som sikret seg en finaleplass i Jazzintro 2024 da den andre runden av Jazzintro ble arrangert på Stavanger Jazzforum skuddårskvelden.

Det var Lightning Trio og tuvahalseband som møttes til duell da den andre av fire innledende runder av Jazzintro 2024 gikk av stabelen på Stavanger Jazzforum torsdag 29. februar.

– Banda imponerte fra første stund, med sterke komposisjoner og smittende overskudd. Lightning trio tok seg videre, i rytmisk drivende og henimot telepatisk samspill, uttaler juryen.

I finalen under Moldejazz i juli skal Lightning Trio spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram

Bandet, som består av Sondre Moshagen (piano), Kertu Aer (kontrabass) og Steinar Heide Bø (trommer), beskrives som en energisk pianotrio, med lyriske melodier, vakre harmonier og rytmisk driv.

Dette var den andre av fire innledende runder av Jazzintro 2024.  I finalen under Moldejazz i juli skal Lightning Trio møte Schemes, som kvalifiserte seg i forrige uke, og ytterligere to band som avgjøres i de to siste rundene på Dokkhuset scene i Trondheim og Nasjonal jazzscene i Oslo. På Moldejazz vil juryen kåre ett av bandene til Årets unge jazzmusikere 2024. Dette bandet vil motta en lanseringspakke fra Norsk jazzforum som inkluderer en festivalturné og et tilrettelagt mentorprogram.

En rekke av landets fremste jazzmusikere har tidlig i sine karrierer deltatt i Jazzintro. Lanseringsprogrammet som startet opp i 1998, har vært viktig for å løfte fram og synligjøre talentene i norsk jazz. Jazzintro har etablert seg som en prestisjetung visning- og introduksjonsarena for unge, profesjonelle musikere. I 2024 består juryen av bassist Ellen Brekken, pianist Dag Arnesen, vokalist Eldbjørg Raknes og slagverker Jakop Janssønn.

 

Fra forsiden

Nyheter

Norsk på Jazzahead

Liv Andrea Hauge Trio, Hilde Louise Asbjørnsen Quartet, Oddgeir Berg trio og Trondheim Jazzorkester med Marianna Sangita Røe spiller på bransjemessa Jazzahead i Tyskland neste uke. Norsk jazzforum og Music Norway er som vanlig på plass med norsk stand.

Nyheter

Bliss Quintet sikret siste finaleplass

Det ble Bliss Quintet som torsdag kveld på Nasjonal jazzscene sikret seg den fjerde og siste finaleplassen i årets Jazzintro. Under Moldejazz i juli skal bandet spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev