Nyheter

En smak av Jazzeventyret

I den kommende NRK-serien Jazzeventyret fortelles historien om hvordan lille Norge ble en stor jazznasjon. I mars inviterer Norsk jazzforum og Nasjonal jazzscene til førpremiere på første episode og Jazznytt18-samtale med musikere og serieskaper.

Det har lenge vært kjent at NRK har jobbet med en ny TV-serie om norsk jazz, og 12. mars er det endelig klart for premiere på den fire episoder lange serien. Bak Jazzeventyret står regissør Håvard Bråthen som tidligere har laget den kritikerroste serien Helvete om norsk black metal, og det er nok mange i jazzmiljøet som har sett fram til Bråthens nye serie som forteller den ganske så eventyrlige historien om hvordan norsk jazz gjennom mange tiår har skapt bølger internasjonalt.

Produsent Anne Christine Bratt forteller at det ikke er en portrettserie de har laget, men en serie som søker å besvare hvordan lille Norge har blitt et stort og viktig jazzland: – Håvard Bråthen og teamet har jobbet veldig grundig, og vi kunne ha laget 10 episoder og fortsatt ikke fått fortalt alt. Det er på en måte toppen av et isfjell som manifesterer seg på skjermen i disse fire episodene vi hadde til rådighet, forteller Bratt.
I arbeidet med Jazzeventyret har redaksjonen intervjuet nøkkelpersoner i norsk jazzliv, og flere av disse stiller til Jazznytt18-samtale i forkant av visningen på Nasjonal jazzscene 11. mars.

Førpremiere og Jazznytt18
Jazzeventyret har premiere på NRK TV 12. mars, men allerede kvelden før inviterer Norsk jazzforum og Nasjonal jazzscene til en liten sniktitt på første episode. Kvelden starter vakkert med generasjonsmøtet Ellen Andrea Wang og Jon Balke, to av musikerne som er intervjuet i serien, i duo. Deretter er det duket for samtaleklubben Jazznytt18 hvor redaktør Audun Vinger intervjuer regissør Håvard Bråthen, Ellen Andrea Wang og Jon Balke. Så avsluttes det hele med visning av første episode.

Arrangementet er gratis, men ønsker du å sikre deg en plass kan du hente ut billett her.

Fra forsiden

Nyheter

Innspill til Kulturrådet og NOU-utvalget

I slutten av mai deltok daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr, i et dialogmøte med Kulturrådet og NOU-utvalget. Bakgrunnen for møtet var å se flere sider av musikklivet og virkemiddelapparatet i sammenheng.

Meld deg på vårt nyhetsbrev