Nyheter

Nominer kandidater til Buddy, Årets jazzklubb og Storbandprisen

Norsk jazzforum åpner opp for nominasjoner til tre priser i 2024: Buddy, Årets jazzklubb og Storbandprisen. Frist for nominasjoner er 20. februar.

Norsk jazzforum har lang tradisjon i å hedre aktører i det norske jazzmiljøet. Buddy-prisen som regnes som norsk jazz’ høyeste utmerkelse, har vært tildelt musikere siden 1956. Årets jazzklubb har vært hedret med pris siden 2004, og Storbandprisen har vært utdelt siden 2010.

I 2023 arrangerte Norsk jazzforum den store Jazzprisen for aller første gang. Arrangementet ble lagt til Norsk jazzforums landsmøte som dette året fant sted i Skien. Totalt elleve priser ble delt ut denne kvelden under en flott festaften i Ibsenhuset. I tillegg til Buddy, Årets jazzklubb og Storbandprisen, ble det delt ut åtte nyetablerte priser. Jazzprisen vil videreføres annethvert år i forbindelse med Norsk jazzforums landsmøte, og der vil det deles ut et knippe priser for å hedre flere aktører i norsk jazz. I mellomårene vil Norsk jazzforum fortsette å dele ut de tre prisene Buddy, Årets jazzklubb og Storbandprisen som tidligere.

Frist for å nominere kandidater til Buddy, Årets jazzklubb og Storbandprisen 2024 er 20. februar.

Mer om kriterier og nominasjonsskjema for de enkelte prisene her:
Buddy
Årets jazzklubb
Storbandprisen

Fra forsiden

Nyheter

Innspill til Kulturrådet og NOU-utvalget

I slutten av mai deltok daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr, i et dialogmøte med Kulturrådet og NOU-utvalget. Bakgrunnen for møtet var å se flere sider av musikklivet og virkemiddelapparatet i sammenheng.

Meld deg på vårt nyhetsbrev