Nyheter

Kulturkonferanse på Voss

Under kulturkonferansen «Vakkert samspel?» på Voss 31. mars, skal samhandling og samarbeid mellom frivillighet og profesjon i kulturlivet diskuteres. Et bredt panel fra Stortingets familie- og kulturkomité er på plass sammen med en rekke kulturorganisasjoner, tankesmia Kraft med flere.

For andre år på rad sparkes Vossa Jazz i gang med med en kulturkonferanse som løfter aktuelle kulturpolitiske tema. I år er det samhandling og samarbeid mellom frivillighet og profesjon i kulturlivet som skal diskuteres.

Kunsten har alltid spilt en avgjørende rolle i menneskenes kultur, og er et resultat av et mangfoldig samspill. Samhandling mellom frivilligheten og det profesjonelle kulturlivet står sterkt, og hele 1,4 mill. nordmenn sier de er aktive som frivillige i en eller annen form for kulturarbeid. Hvilke virkemidler som må til for å sikre det unike samspillet, er spørsmålet som stilles på konferansen.

Det blir avspark ved Solveig Slettahjell fra tankesmia Kraft. Videre vil festivalsjef i Vossa Jazz, Trude Storheim, innlede om kulturfrivillighetens kraft. Det blir panelsamtale med representanter fra Creo, Norske Kulturarrangører, Norsk musikkråd og Kultur Vest om fordeling av statlige midler. Representanter fra Stortingets familie- og kulturkomite skal diskutere langsiktige virkemidler. I dette panelet sitter Tage Pettersen (H), Torstein Tvedt Solberg (Ap), Silje Hjemdal (Frp), Grunde Almeland (V), Åslaug Sem-Jacobsen (Sp) og Kathy Lie (Sv). I tillegg blir det skråblikk fra Ragnhild Furebotten og Frode Grytten. Publikum vil også få en smakebit fra årets Tinginsverk av Oddrun Lilja.

Mer om programmet og billettkjøp her.

Kulturkonferansen arrangeres av Vossa Jazz i samarbeid med Voss herad, Kultur Vest, Norsk jazzforum, Creo, Kraft – tankesmia for kunst og kultur, Norske Kulturarrangører og Norsk musikkråd.

Vossa Jazz arrangeres 31. mars – 2. april. Se fullt program her.

Fra forsiden

Nyheter

Norsk på Jazzahead

Liv Andrea Hauge Trio, Hilde Louise Asbjørnsen Quartet, Oddgeir Berg trio og Trondheim Jazzorkester med Marianna Sangita Røe spiller på bransjemessa Jazzahead i Tyskland neste uke. Norsk jazzforum og Music Norway er som vanlig på plass med norsk stand.

Nyheter

Bliss Quintet sikret siste finaleplass

Det ble Bliss Quintet som torsdag kveld på Nasjonal jazzscene sikret seg den fjerde og siste finaleplassen i årets Jazzintro. Under Moldejazz i juli skal bandet spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev