Nyheter

1 million kroner i musiker- og bandstipend

Norsk jazzforum har fordelt 1 million kroner i musiker- og bandstipend for 2022. Saksofonist Elisabeth Lid Trøen, multiinstrumentalist Stian Carstensen og bassist Guro Skumsnes Moe er blant musikerne som mottar fordypnings- og studiestipend. Majãz, Hanna Paulsberg Concept og Maridalen er blant mottakerne av øvings- og studiestipend for band.

– Under pandemien omdisponerte vi midler og tredoblet den ordinære stipendpotten for å bistå musikermedlemmene i en vanskelig periode. Vi har valgt å opprettholde den summen også i år, forteller Roy Jahrn Holtan, fagansvarlig i Norsk jazzforum.
– Kulturfeltet, og kunstnerne spesielt, er fortsatt sterkt preget av to år med nedstenging. Stipendene vil bidra til fordypning og øving for flere. I tillegg er bandstipendene økt noe i størrelse for å møte den generelle prisøkningen, sier Jahrn Holtan.

Norsk jazzforum mottok 381 søknader om musiker- og bandstipend for 2022, og av disse har 39 musikere og 35 band fått tildelt stipender på totalt kr. 1 017 000. Musiker- og bandstipend tildeles årlig av Norsk jazzforum, og har som formål å bidra til at profesjonelle jazzmusikere får frihet til å fordype seg i sin kunst, enten via øving, reiser eller videreutdanning.

Liste over alle tildelinger her (pdf): Musiker- og bandstipend 2022 tildelingsliste

Fra forsiden

Nyheter

800 000 kroner i musiker- og bandstipend

Norsk jazzforum har tildelt drøyt 800 000 kroner i musiker- og bandstipend til sine medlemmer. Bassist Ellen Brekken, pianist Helge Lien og vokalist Miriam Kibakaya er blant musikerne som mottar fordypnings- og studiestipend. Jacob Young Trio, Cosmic Swing Orchestra og LILJA er blant mottakerne av øvings- og studiestipend for band.

Meld deg på vårt nyhetsbrev