Nyheter

Søk deltakelse i Nordic Jazz Comets 2023

Det nordiske samarbeidsprosjektet Nordic Jazz Comets presenterer hvert år fem band for nordisk bransje og publikum gjennom nettverksbygging og konserter. Nå er det åpent for å søke om deltakelse i Nordic Jazz Comets 2023 som arrangeres i Sverige i midten av mai neste år.

Band med internasjonale ambisjoner kan nå søke om deltakelse i Nordic Jazz Comets 2023. Fem utvalgte band vil i tillegg til å spille konsert under Nordic Jazz Comets-showcasen i Gävle i Sverige 12. mai, delta på workshops og seminarer i Stockholm 11. mai, møte de nordiske arrangørene og få oppfølging og karriereveiledning av de nasjonale jazzorganisasjonene.

Søknadsfrist er 30. september 2022. I hvert av de nordiske landene vil et arrangørutvalg innstille 3 band til et felles nordisk arrangørutvalg som til slutt velger de fem deltagende bandene. De utvalgte bandene vil få beskjed i desember 2022.

Viktig nordisk jazzarena
Det er jazzorganisasjonene FÍH – Iceland Jazz, JazzDanmark, Jazz Finland, Norsk jazzforum og Svensk Jazz som sammen med 14 nordiske jazzfestivaler og -klubber inviterer til Nordic Jazz Comets i Sverige i mai neste år. For de nordiske jazzorganisasjonene er Nordic Jazz Comets en viktig arena for å presentere nordisk jazz utenlands og bli kjent med nye markeder, styrke det nordiske samarbeidet og gjennom seminarer og samtaler, og sette tema som kjønnsbalanse, sosial rettferdighet og bærekraft på agendaen. De siste årene har Juno, Kjetil Mulelid Trio, Erlend Apneseth Trio, Bounce Alarm, Krokofant og Monkey Plot deltatt som norske representanter i Nordic Jazz Comets.

Kriterier og retningslinjer finner du her (pdf).
Søknadsskjema her.

Fra forsiden

Nyheter

Nesodden Jazzklubb kåret til Årets jazzklubb

Nesodden Jazzklubb ble søndag 19. mai tildelt prisen Årets jazzklubb 2024. Klubbens arrangementer bærer preg av god atmosfære, profesjonalitet og godt besøk, skriver Norsk jazzforum i begrunnelsen for tildelingen, og trekker fram klubbens gode og varierte programmering og ildsjelenes smittende engasjement.

Nyheter

Ny medlemsavtale på festivalartikler

Norsk jazzforum har inngått avtale med Artisti Profil som gir våre medlemmer, både festivaler og andre medlemsgrupper, rabatter på t-skjorter og festivalartikler.

Meld deg på vårt nyhetsbrev