Nyheter

Søk musiker- og bandstipend 2022

Totalt 1 million kroner skal Norsk jazzforum fordele i musiker- og bandstipend denne høsten. Ordinære musikermedlemmer av Norsk jazzforum inviteres til å søke om personlig fordypnings-/studiestipend eller øvings-/studiestipend for band. Søknadsfrist er 30. september 2022.

Norsk jazzforums musiker- og bandstipend har som formål å gi profesjonelle jazzmusikere økonomisk frihet til å fordype seg i sin kunst enten via øving eller videreutdanning. Det deles ut to typer stipend: Personlig fordypnings-/studiestipend og øvings-/studiestipend for band.

Under pandemien omdisponerte Norsk jazzforum midler og økte potten fra 335 000 kroner til 1 million kroner for å bistå musikermedlemmene i en vanskelig periode. Vi viderefører den totale summen på 1 million kroner til fordeling også i 2022. Bandstipendene er økt noe i sum for å møte den generelle prisøkningen.

Personlig stipend er på kr 10 000. Øvings- og studiestipend for band gis etter størrelse på bandet: duo: 13 000,-, trio/kvartett: 16 000,- og kvintett eller flere: 20 000,-.

Søknadsfrist 30. september 2022.

Retningslinjer og søknadsskjema finner du her.

Fra forsiden

Nyheter

Norsk på Jazzahead

Liv Andrea Hauge Trio, Hilde Louise Asbjørnsen Quartet, Oddgeir Berg trio og Trondheim Jazzorkester med Marianna Sangita Røe spiller på bransjemessa Jazzahead i Tyskland neste uke. Norsk jazzforum og Music Norway er som vanlig på plass med norsk stand.

Nyheter

Bliss Quintet sikret siste finaleplass

Det ble Bliss Quintet som torsdag kveld på Nasjonal jazzscene sikret seg den fjerde og siste finaleplassen i årets Jazzintro. Under Moldejazz i juli skal bandet spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev