Nyheter

Stenøien/Hjemmen/Heide Bø spilte seg til finale i Jazzintro

Det ble Stenøien/Hjemmen/Heide Bø Som fredag kveld under Kongsberg Jazzfestival sikret seg den fjerde og siste finaleplassen i Jazzintro 2022. I finalen i juli skal trioen spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2022 og en premie som inneholder lanseringspakke fra Norsk jazzforum, mentorprogram støttet av Talent Norge samt Gramo-stipend på kr 150 000.

Det ble spennende da Ask Morris Kvartett og Stenøien/Hjemmen/Heide Bø møttes til duell i den fjerde og siste innledende runden av årets Jazzintro under Kongsberg Jazzfestival fredag 8. juli.

– Vi har hørt to band med veldig ulike uttrykk, begge på høyt nivå både individuelt og i samspill, uttaler juryen, som i denne runden bestod av tablasspiller Sanskriti Shrestha og trommeslager Dag Magnus Narvesen.
Det var Stenøien/Hjemmen/Heide Bø juryen valgte å sende videre til finalen i Jazzintro 2022.
– Stenøien/Hjemmen/Heide Bø har et helstøpt uttrykk, viser sterk tilstedeværelse og spiller lekent over komplekse rammer, sier juryen.

Trioen består av Amund Stenøien (Trondheim) på vibrafon, Steinar Heide Bø (Trondheim) på trommer og Anders Waltersdorph Hjemmen (Ski, Nordre Follo) på kontrabass. De tre musikerne møttes i Trondheim da de studerte ved jazzlinja på NTNU, og bandet ble formet som et resultat av en felles kjærlighet til den moderne, eksplosive jazzscenen i New York.


Foto: Thomas Hegna/Kongsberg Jazzfestival

Fire innledende runder før finale
Den første Jazzintro-runden ble arrangert under Vossa Jazz i april og der spilte Bento Box Trio seg til finaleplass. Ototoi fikk andre finaleplassen under Maijazz og Joakim Rainer Trio ble finaleklare under Nattjazz 2. juni. Stenøien/Hjemmen/Heide Bø sikret seg altså den fjerde og siste finaleplassen under Kongsberg Jazzfestival. De fire bandene møtes i finale under Moldejazz 20. juli. Der vil ett av bandene kåres til Årets unge jazzmusikere 2022, og motta en større lanseringspakke fra Norsk jazzforum som inkluderer en norgesturné, en mentorordning finansiert av Talent Norge som skreddersys i samarbeid med bandet, samt Gramo-stipendet på hele 150 000 kroner.

Jazzintro et springbrett
Jazzintro er et lanseringsprogram for unge, norske jazzmusikere som denne våren og sommeren vil få vise seg fram på landets største jazzfestivaler. Blant 55 søknader er åtte band plukket ut til å delta: Bento Box, Munch Trio, Peders Hode, Ototoi, Joakin Rainer Trio, Firvel, Ask Morris Kvartett og Stenøien/Hjemmen/Heide Bø.  Jazzintro har siden starten i 1998 vært viktig for å løfte fram og synligjøre talentene i norsk jazz. Mange av dagens store jazznavn har tidlig i karrieren deltatt i Jazzintro, som Mathias Eick, Stian Westerhus, Anja Lauvdal, Gard Nilssen, Marius Neset, Hanna Paulsberg og Morten Qvenild. Blant tidligere vinnere er Monkey Plot, Albatrosh, Puma, In the Country, Urban Connection, Megalodon Collective og Kongle Trio.

Spilleliste Jazzintro 2022:
Vossa Jazz: Bento Box Trio og Munch trio
Maijazz: Peders Hode og Ototoi
Nattjazz: Joakim Rainer trio og Firvel
Kongsberg Jazzfestival: Ask Morris Kvartett og Stenøien/Hjemmen/Heide Bø

Fra forsiden

Nyheter

Innspill til Kulturrådet og NOU-utvalget

I slutten av mai deltok daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr, i et dialogmøte med Kulturrådet og NOU-utvalget. Bakgrunnen for møtet var å se flere sider av musikklivet og virkemiddelapparatet i sammenheng.

Meld deg på vårt nyhetsbrev