Nyheter

JazzCD.no ute i Europa

PromoCDen JazzCD.no presenterer et utvalg av norske jazzartister for det internasjonale markedet, og i Tyskland, Frankrike og Storbritannia jobber eksterne promoselskaper med å gi CD-en en ekstra push.

Den tiende utgaven av JazzCD.no ble lansert å verdens største jazzmesse, Jazzahead i Tyskland, i april. PromoCDen er produsert av Norsk jazzforum med støtte fra Utenriksdepartementet og Music Norway.

– Målet med JazzCD.no er å skape økt oppmerksomhet om det kunstneriske mangfoldet i norsk jazz og skape et større internasjonalt marked for norske musikere, sier fagansvarlig i Norsk jazzforum, Roy Jahrn Holtan.
Han forteller at utgivelsen distribueres til festivaler, jazzklubber, radiostasjoner og musikkjournalister internasjonalt, og at dette blant annet gjøres i samarbeid med promoselskaper i utvalgte land.
– Vi får god respons internasjonalt, og i Tyskland og Frankrike ser vi allerede nå gode resultater av samarbeidet med promoselskapene. Blant annet vil Alex Dutilh i Open Jazz, fransk riksdekkende radio, dedikere et program til musikk fra utgivelsen i tillegg til at Kjetil Mulielid Trio vies et eget program, sier Jahrn Holtan.

Et utvalg europeiske omtaler her:
Musik’Please
Citizen Jazz
Paris Move
Mobbee
Bel7 Infos
Patwhite
TSF Jazz
Publik’Art
Actu Medias
Le Guide Culturel
Mazik

 

 

Fra forsiden

Nyheter

Norsk på Jazzahead

Liv Andrea Hauge Trio, Hilde Louise Asbjørnsen Quartet, Oddgeir Berg trio og Trondheim Jazzorkester med Marianna Sangita Røe spiller på bransjemessa Jazzahead i Tyskland neste uke. Norsk jazzforum og Music Norway er som vanlig på plass med norsk stand.

Nyheter

Bliss Quintet sikret siste finaleplass

Det ble Bliss Quintet som torsdag kveld på Nasjonal jazzscene sikret seg den fjerde og siste finaleplassen i årets Jazzintro. Under Moldejazz i juli skal bandet spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev