Nyheter

JazzCD.no ute i Europa

PromoCDen JazzCD.no presenterer et utvalg av norske jazzartister for det internasjonale markedet, og i Tyskland, Frankrike og Storbritannia jobber eksterne promoselskaper med å gi CD-en en ekstra push.

Den tiende utgaven av JazzCD.no ble lansert å verdens største jazzmesse, Jazzahead i Tyskland, i april. PromoCDen er produsert av Norsk jazzforum med støtte fra Utenriksdepartementet og Music Norway.

– Målet med JazzCD.no er å skape økt oppmerksomhet om det kunstneriske mangfoldet i norsk jazz og skape et større internasjonalt marked for norske musikere, sier fagansvarlig i Norsk jazzforum, Roy Jahrn Holtan.
Han forteller at utgivelsen distribueres til festivaler, jazzklubber, radiostasjoner og musikkjournalister internasjonalt, og at dette blant annet gjøres i samarbeid med promoselskaper i utvalgte land.
– Vi får god respons internasjonalt, og i Tyskland og Frankrike ser vi allerede nå gode resultater av samarbeidet med promoselskapene. Blant annet vil Alex Dutilh i Open Jazz, fransk riksdekkende radio, dedikere et program til musikk fra utgivelsen i tillegg til at Kjetil Mulielid Trio vies et eget program, sier Jahrn Holtan.

Et utvalg europeiske omtaler her:
Musik’Please
Citizen Jazz
Paris Move
Mobbee
Bel7 Infos
Patwhite
TSF Jazz
Publik’Art
Actu Medias
Le Guide Culturel
Mazik

 

 

Fra forsiden

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM

Stein på stein, krone for krone

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM: 8. juni 1997 ble Norsk jazzforum etablert ved sammenslåing av tre ulike jazzorganisasjoner. Gjennom sommeren publiserer vi flere intervjuer og saker for å markere 25 år som Norsk jazzforum, organisasjonen som samler hele det norske jazzfeltet. Terje Mosnes skriver her om den nye organisasjonens første tid.

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM

Sparebluss og forsiktig optimisme

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM: 8. juni 1997 ble Norsk jazzforum etablert ved sammenslåing av tre ulike jazzorganisasjoner. Gjennom sommeren publiserer vi flere intervjuer og saker for å markere 25 år som Norsk jazzforum, organisasjonen som samler hele det norske jazzfeltet. Terje Mosnes skriver her om den nye organisasjonens første måneder.

Meld deg på vårt nyhetsbrev