Nyheter

Ad hoc-tilskudd til markeringer av Skeivt kulturår

Norsk jazzforum har satt av midler i Ad hoc-ordningen som kan søkes om til arrangementer som faller innunder paraplyen Skeivt kulturår.

I år er det 50 år siden homoseksualitet ble avkriminalisert i Norge, og Nasjonalbiblioteket, Skeivt arkiv og Nasjonalmuseet har tatt initiativ til Skeivt kulturår, der små og store aktører på kulturfeltet over hele landet oppfordres til å synliggjøre og markere, formidle og diskutere skeiv kunst, kultur og historie.

Tanken bak initiativet er ikke at det i kalenderåret 2022 skal bookes og arrangeres et skeivt kulturtilbud, men at kulturfeltet generelt skal ivareta en normkritisk holdning i sitt arbeid, og presentere og jobbe for et kulturtilbud som er fargerik og inkluderende, også på lang sikt, og som en del av sin tankegang.

Norsk jazzforum har satt av midler i Ad hoc-ordningen som kan søkes om til arrangementer som faller innunder paraplyen Skeivt kulturår. Det søkes på vanlig måte, gjennom søknadsportalen, og gjelder alle Ad hoc-ordningene.

Les mer om Skeivt kulturår her:
https://skeivtarkiv.no/skeivt-kulturar-2022
https://www.nasjonalmuseet.no/aktuelt/2021/skeivt-kulturar-feiring-for-hele-landet/
https://www.nb.no/artikler/skeiv-kulturhistorie-i-stor-utstilling-pa-nasjonalbiblioteket/

Fra forsiden

Nyheter

Et kulturbudsjett som forventet

Som forventet la Kultur- og likestillingsminister Trettebergstuen i dag fram et stramt kulturbudsjett for 2023. - Det må være lov å være skuffet på vegne av kulturfeltet som fortsatt er preget av etterdønningene av pandemien, mener styreleder i Norsk jazzforum, Ingrid Brattset. - Med økte levekostnader vil dette bli merkbart, ikke minst for kunstnerne i det frie feltet.

Nyheter

Søk om showcase på Jazzahead 2023

Nå er det åpnet for søknader om showcase på Jazzahead 2023 som arrangeres i Bremen, Tyskland, siste helgen i april. Søknadsfrist er 27. oktober.

Meld deg på vårt nyhetsbrev