Nyheter

Ad hoc-tilskudd til markeringer av Skeivt kulturår

Norsk jazzforum har satt av midler i Ad hoc-ordningen som kan søkes om til arrangementer som faller innunder paraplyen Skeivt kulturår.

I år er det 50 år siden homoseksualitet ble avkriminalisert i Norge, og Nasjonalbiblioteket, Skeivt arkiv og Nasjonalmuseet har tatt initiativ til Skeivt kulturår, der små og store aktører på kulturfeltet over hele landet oppfordres til å synliggjøre og markere, formidle og diskutere skeiv kunst, kultur og historie.

Tanken bak initiativet er ikke at det i kalenderåret 2022 skal bookes og arrangeres et skeivt kulturtilbud, men at kulturfeltet generelt skal ivareta en normkritisk holdning i sitt arbeid, og presentere og jobbe for et kulturtilbud som er fargerik og inkluderende, også på lang sikt, og som en del av sin tankegang.

Norsk jazzforum har satt av midler i Ad hoc-ordningen som kan søkes om til arrangementer som faller innunder paraplyen Skeivt kulturår. Det søkes på vanlig måte, gjennom søknadsportalen, og gjelder alle Ad hoc-ordningene.

Les mer om Skeivt kulturår her:
https://skeivtarkiv.no/skeivt-kulturar-2022
https://www.nasjonalmuseet.no/aktuelt/2021/skeivt-kulturar-feiring-for-hele-landet/
https://www.nb.no/artikler/skeiv-kulturhistorie-i-stor-utstilling-pa-nasjonalbiblioteket/

Fra forsiden

Nyheter

Norsk på Jazzahead

Liv Andrea Hauge Trio, Hilde Louise Asbjørnsen Quartet, Oddgeir Berg trio og Trondheim Jazzorkester med Marianna Sangita Røe spiller på bransjemessa Jazzahead i Tyskland neste uke. Norsk jazzforum og Music Norway er som vanlig på plass med norsk stand.

Nyheter

Bliss Quintet sikret siste finaleplass

Det ble Bliss Quintet som torsdag kveld på Nasjonal jazzscene sikret seg den fjerde og siste finaleplassen i årets Jazzintro. Under Moldejazz i juli skal bandet spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev