Nyheter

Ad hoc-tilskudd til markeringer av Skeivt kulturår

Norsk jazzforum har satt av midler i Ad hoc-ordningen som kan søkes om til arrangementer som faller innunder paraplyen Skeivt kulturår.

I år er det 50 år siden homoseksualitet ble avkriminalisert i Norge, og Nasjonalbiblioteket, Skeivt arkiv og Nasjonalmuseet har tatt initiativ til Skeivt kulturår, der små og store aktører på kulturfeltet over hele landet oppfordres til å synliggjøre og markere, formidle og diskutere skeiv kunst, kultur og historie.

Tanken bak initiativet er ikke at det i kalenderåret 2022 skal bookes og arrangeres et skeivt kulturtilbud, men at kulturfeltet generelt skal ivareta en normkritisk holdning i sitt arbeid, og presentere og jobbe for et kulturtilbud som er fargerik og inkluderende, også på lang sikt, og som en del av sin tankegang.

Norsk jazzforum har satt av midler i Ad hoc-ordningen som kan søkes om til arrangementer som faller innunder paraplyen Skeivt kulturår. Det søkes på vanlig måte, gjennom søknadsportalen, og gjelder alle Ad hoc-ordningene.

Les mer om Skeivt kulturår her:
https://skeivtarkiv.no/skeivt-kulturar-2022
https://www.nasjonalmuseet.no/aktuelt/2021/skeivt-kulturar-feiring-for-hele-landet/
https://www.nb.no/artikler/skeiv-kulturhistorie-i-stor-utstilling-pa-nasjonalbiblioteket/

Fra forsiden

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM

Stein på stein, krone for krone

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM: 8. juni 1997 ble Norsk jazzforum etablert ved sammenslåing av tre ulike jazzorganisasjoner. Gjennom sommeren publiserer vi flere intervjuer og saker for å markere 25 år som Norsk jazzforum, organisasjonen som samler hele det norske jazzfeltet. Terje Mosnes skriver her om den nye organisasjonens første tid.

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM

Sparebluss og forsiktig optimisme

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM: 8. juni 1997 ble Norsk jazzforum etablert ved sammenslåing av tre ulike jazzorganisasjoner. Gjennom sommeren publiserer vi flere intervjuer og saker for å markere 25 år som Norsk jazzforum, organisasjonen som samler hele det norske jazzfeltet. Terje Mosnes skriver her om den nye organisasjonens første måneder.

Meld deg på vårt nyhetsbrev