Nyheter

Ad hoc-tilskudd til markeringer av Skeivt kulturår

Norsk jazzforum har satt av midler i Ad hoc-ordningen som kan søkes om til arrangementer som faller innunder paraplyen Skeivt kulturår.

I år er det 50 år siden homoseksualitet ble avkriminalisert i Norge, og Nasjonalbiblioteket, Skeivt arkiv og Nasjonalmuseet har tatt initiativ til Skeivt kulturår, der små og store aktører på kulturfeltet over hele landet oppfordres til å synliggjøre og markere, formidle og diskutere skeiv kunst, kultur og historie.

Tanken bak initiativet er ikke at det i kalenderåret 2022 skal bookes og arrangeres et skeivt kulturtilbud, men at kulturfeltet generelt skal ivareta en normkritisk holdning i sitt arbeid, og presentere og jobbe for et kulturtilbud som er fargerik og inkluderende, også på lang sikt, og som en del av sin tankegang.

Norsk jazzforum har satt av midler i Ad hoc-ordningen som kan søkes om til arrangementer som faller innunder paraplyen Skeivt kulturår. Det søkes på vanlig måte, gjennom søknadsportalen, og gjelder alle Ad hoc-ordningene.

Les mer om Skeivt kulturår her:
https://skeivtarkiv.no/skeivt-kulturar-2022
https://www.nasjonalmuseet.no/aktuelt/2021/skeivt-kulturar-feiring-for-hele-landet/
https://www.nb.no/artikler/skeiv-kulturhistorie-i-stor-utstilling-pa-nasjonalbiblioteket/

Fra forsiden

Nyheter

Schemes spilte seg videre til Jazzintro-finale

Det var kvartetten Schemes som sikret seg en finaleplass i Jazzintro 2024 da første runde av lanseringsprogrammet ble arrangert på Bergen Jazzforum torsdag kveld. I finalen under Moldejazz i juli skal bandet kjempe om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Nyheter

Første Jazzintro-runde på Bergen Jazzforum

Første runde av Jazzintro 2024 går av stabelen på Bergen Jazzforum torsdag 22. februar. Da spiller det to bandene ASQ // Amund Stenøien Quartet og Schemes om finaleplass på Moldejazz der Årets unge jazzmusikere 2024 skal kåres.

Meld deg på vårt nyhetsbrev