Nyheter

Ad hoc-tilskudd til markeringer av Skeivt kulturår

Norsk jazzforum har satt av midler i Ad hoc-ordningen som kan søkes om til arrangementer som faller innunder paraplyen Skeivt kulturår.

I år er det 50 år siden homoseksualitet ble avkriminalisert i Norge, og Nasjonalbiblioteket, Skeivt arkiv og Nasjonalmuseet har tatt initiativ til Skeivt kulturår, der små og store aktører på kulturfeltet over hele landet oppfordres til å synliggjøre og markere, formidle og diskutere skeiv kunst, kultur og historie.

Tanken bak initiativet er ikke at det i kalenderåret 2022 skal bookes og arrangeres et skeivt kulturtilbud, men at kulturfeltet generelt skal ivareta en normkritisk holdning i sitt arbeid, og presentere og jobbe for et kulturtilbud som er fargerik og inkluderende, også på lang sikt, og som en del av sin tankegang.

Norsk jazzforum har satt av midler i Ad hoc-ordningen som kan søkes om til arrangementer som faller innunder paraplyen Skeivt kulturår. Det søkes på vanlig måte, gjennom søknadsportalen, og gjelder alle Ad hoc-ordningene.

Les mer om Skeivt kulturår her:
https://skeivtarkiv.no/skeivt-kulturar-2022
https://www.nasjonalmuseet.no/aktuelt/2021/skeivt-kulturar-feiring-for-hele-landet/
https://www.nb.no/artikler/skeiv-kulturhistorie-i-stor-utstilling-pa-nasjonalbiblioteket/

Fra forsiden

Nyheter

Årets unge jazzmusikere 2024 er kåret

Det var Sondre Moshagen Lightning Trio som stakk av med seieren under Jazzintro-finalen på Moldejazz onsdag 17. juli. Komposisjoner av høy klasse med mye rytmisk autoritet, og med melodiske og harmoniske ideer som gir trioen en egenartet identitet, sier juryen blant annet i sin begrunnelse.

Nyheter

God sommer!

Vi ønsker alle medlemmer og jazzvenner en riktig god sommer! I juli vil kontoret stort sett være ubemannet på grunn av festivalbesøk og ferie i administrasjonen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev