Nyhet

Ny JazzCD.no lansert på Jazzahead

På verdens største jazzmesse, Jazzahead i Bremen, Tyskland, ble den tiende utgaven av JazzCD.no lansert torsdag 28. april. PromoCDen presenterer et utvalg norske jazzartister for det internasjonale markedet.

For tiende gang har Norsk jazzforum med støtte fra UD produsert promoutgivelsen JazzCD.no – This is our Music for internasjonal markedsføring av norsk jazz.

Målet med Jazzcd.no er å skape økt oppmerksomhet om det kunstneriske mangfoldet i norsk jazz, og skape et større internasjonalt marked for norske musikere. Promoutgivelsen er produsert i fysiske eksemplar, i tillegg til tilgjengeliggjort digitalt, og ble lansert på åpningsdagen av årets Jazzahead torsdag 28. april.

I løpet av de neste to årene skal utgivelsen distribueres til festivaler, promotører, jazzklubber, radiostasjoner og musikkjournalister internasjonalt, blant annet i samarbeid med promoselskaper i utvalgte land. I tillegg skal den benyttes ved representasjon både i Norge og i utlandet hvor det er ønskelig å presentere norsk jazz. Tiltaket er støttet av UD, og promoutgivelsen vil også bli distribuert gjennom alle UDs utenriksstasjoner.

Fra forsiden

Nyheter

Årets unge jazzmusikere 2024 er kåret

Det var Sondre Moshagen Lightning Trio som stakk av med seieren under Jazzintro-finalen på Moldejazz onsdag 17. juli. Komposisjoner av høy klasse med mye rytmisk autoritet, og med melodiske og harmoniske ideer som gir trioen en egenartet identitet, sier juryen blant annet i sin begrunnelse.

Nyheter

God sommer!

Vi ønsker alle medlemmer og jazzvenner en riktig god sommer! I juli vil kontoret stort sett være ubemannet på grunn av festivalbesøk og ferie i administrasjonen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev