Nyhet

Ny JazzCD.no lansert på Jazzahead

På verdens største jazzmesse, Jazzahead i Bremen, Tyskland, ble den tiende utgaven av JazzCD.no lansert torsdag 28. april. PromoCDen presenterer et utvalg norske jazzartister for det internasjonale markedet.

For tiende gang har Norsk jazzforum med støtte fra UD produsert promoutgivelsen JazzCD.no – This is our Music for internasjonal markedsføring av norsk jazz.

Målet med Jazzcd.no er å skape økt oppmerksomhet om det kunstneriske mangfoldet i norsk jazz, og skape et større internasjonalt marked for norske musikere. Promoutgivelsen er produsert i fysiske eksemplar, i tillegg til tilgjengeliggjort digitalt, og ble lansert på åpningsdagen av årets Jazzahead torsdag 28. april.

I løpet av de neste to årene skal utgivelsen distribueres til festivaler, promotører, jazzklubber, radiostasjoner og musikkjournalister internasjonalt, blant annet i samarbeid med promoselskaper i utvalgte land. I tillegg skal den benyttes ved representasjon både i Norge og i utlandet hvor det er ønskelig å presentere norsk jazz. Tiltaket er støttet av UD, og promoutgivelsen vil også bli distribuert gjennom alle UDs utenriksstasjoner.

Fra forsiden

Nyheter

Norsk på Jazzahead

Liv Andrea Hauge Trio, Hilde Louise Asbjørnsen Quartet, Oddgeir Berg trio og Trondheim Jazzorkester med Marianna Sangita Røe spiller på bransjemessa Jazzahead i Tyskland neste uke. Norsk jazzforum og Music Norway er som vanlig på plass med norsk stand.

Nyheter

Bliss Quintet sikret siste finaleplass

Det ble Bliss Quintet som torsdag kveld på Nasjonal jazzscene sikret seg den fjerde og siste finaleplassen i årets Jazzintro. Under Moldejazz i juli skal bandet spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev