Nyheter

Bento Box spilte seg videre til Jazzintro-finalen

Det var Bento Box som sikret seg den første finaleplassen i Jazzintro 2022 under Vossa Jazz lørdag kveld. I juli skal trioen kjempe om tittelen Årets unge jazzmusikere 2022, lanseringspakke fra Norsk jazzforum, mentorprogram støttet av Talent Norge samt Gramo-stipend på kr 150 000.

Det var to trioer, Bento Box og Munch Trio, som møttes til duell da den første av fire innledende runder av Jazzintro 2022 gikk av stabelen under Vossa Jazz palmehelga.

– I kveld har vi fått høre trioformatet i veldig ulike retninger, begge med sterke soloprestasjoner og original instrumentering, uttaler juryen, som i denne runden bestod av bassist Ellen Brekken og saksofonist Ivan Mazuze.
– Bento Box imponerte med kommunikasjonen mellom musikerne, formidling, retning og sound. De har originalitet og modenhet i utrykket og sterke komposisjoner, sier juryen.

Bento Box består av Tuva Halse (fiolin), Benjamín Gísli Einarsson (piano) og Øyvind Leite (trommer). Musikerne møttes på jazzlinja ved NTNU i Trondheim i 2019, og har de siste årene jobbet tett sammen med å utforske trioformatet, den utradisjonelle instrumentsammensetningen og det akustiske lydbildet. Med improvisasjon i sentrum, henter musikken impulser fra klassisk tradisjons- og samtidsmusikk såvel som den frie jazzen.

Første av fire runder
Dette var den første av fire innledende runder av Jazzintro 2022.  I finalen under Moldejazz 20. juli skal Bento Box møte tre andre band som vil kvalifisere seg til finalespill under henholdsvis Maijazz, Nattjazz og Kongsberg Jazzfestival. På Moldejazz skal juryen kåre ett av bandene til Årets unge jazzmusikere 2022. Dette bandet vil motta en større lanseringspakke fra Norsk jazzforum som inkluderer en norgesturné, en mentorordning finansiert av Talent Norge som skreddersys i samarbeid med bandet, samt Gramo-stipendet på hele 150 000 kroner.

Jazzintro et springbrett
Jazzintro er et lanseringsprogram for unge, norske jazzmusikere som denne våren og sommeren vil få vise seg fram på landets største jazzfestivaler. Blant 55 søknader er åtte band plukket ut til å delta: Bento Box, Munch Trio, Peders Hode, Ototoi, Joakin Rainer Trio, Firvel, Ask Morris Kvartett og Stenøien/Hjemmen/Heide Bø.
Jazzintro har siden starten i 1998 vært viktig for å løfte fram og synligjøre talentene i norsk jazz. Mange av dagens store jazznavn har tidlig i karrieren deltatt i Jazzintro, som Mathias Eick, Stian Westerhus, Anja Lauvdal, Gard Nilssen, Marius Neset, Hanna Paulsberg og Morten Qvenild. Blant tidligere vinnere er Monkey Plot, Albatrosh, Puma, In the Country, Urban Connection, Megalodon Collective og Kongle Trio.

Spilleliste Jazzintro 2022:
Vossa Jazz: Bento Box og Munch trio
Maijazz: Peders Hode og Ototoi
Nattjazz: Joakim Rainer trio og Firvel
Kongsberg Jazzfestival: Ask Morris Kvartett og Stenøien/Hjemmen/Heide Bø

Fra forsiden

Nyheter

Søk musiker- og bandstipend 2023

Norsk jazzforum skal fordele kr. 800 000 i musiker- og bandstipend denne høsten. Ordinære musikermedlemmer av Norsk jazzforum inviteres til å søke om personlig fordypnings-/studiestipend eller øvings-/studiestipend for band. Søknadsfrist er 1. oktober 2023.

Intervju

Visdommens vokter

Men det største ressursnettverket i norsk jazz fullt intakt, går Jan Ole Otnæs inn i pensjonistenes rekker. Norsk jazzliv har nytt godt av Otnæs-epoken.

Meld deg på vårt nyhetsbrev