Nyheter

Jazzintro 2022 sparkes i gang på Vossa Jazz

Bento Box og Munch Trio møtes til duell under Vossa Jazz når den første av fire innledende runder av Jazzintro 2022 arrangeres lørdag 9. april. Ett av bandene går videre til finalen på Moldejazz for å kjempe om tittelen Årets unge jazzmusikere 2022, lanseringspakke fra Norsk jazzforum, mentorprogram støttet av Talent Norge samt Gramo-stipend på kr 150 000.

Årets unge jazzmusikere 2022 skal kåres, og åtte unge, lovende band er plukket ut til å spille om tittel og stipend på noen av landets ledende jazzfestivaler de neste månedene.  Den første finaleplassen avgjøres under Vossa Jazz palmehelgen.

– Det er to veldig fine trioer som spiller i årets første Jazzintro-runde, bestående av unge musikere som har gjort seg bemerket også i flere andre sammenhenger. Vi ser frem til å se og høre dem på Vossa Jazz, sier prosjektansvarlig i Norsk jazzforum, Aleksander Haugen.

Trioen i Bento Box møttes på jazzlinja ved NTNU i Trondheim i 2019, og har de siste årene jobbet tett sammen med å utforske trioformatet. Musikerne i Munch Trio har alle gått på musikklinja ved Edvard Munch videregående skole i Oslo før de gikk videre til studier på jazzlinja i Trondheim, og har gjennom årene spilt sammen i mange forskjellige konstellasjoner og band.
Nå er de to bandene med og kjempe om finaleplass i Jazzintro. Under finalen på Moldejazz i juli vil ett band kåres til Årets unge jazzmusikere 2022, og motta en større lanseringspakke fra Norsk jazzforum som inkluderer en norgesturné, en mentorordning finansiert av Talent Norge som skreddersys i samarbeid med bandet, samt Gramo-stipendet på hele 150 000 kroner. De neste tre finaleplassen avgjøres under Maijazz i Stavanger, Nattjazz i Bergen og Kongsberg Jazzfestival.

Jazzintro et springbrett
Jazzintro er et lanseringsprogram for unge, norske jazzmusikere som denne våren og sommeren vil få vise seg fram på landets største jazzfestivaler. Blant 55 søknader er åtte band plukket ut til å delta: Bento Box, Munch Trio, Peders Hode, Ototoi, Joakin Rainer Trio, Firvel, Ask Morris Kvartett og Stenøien/Hjemmen/Heide Bø.  Jazzintro har siden starten i 1998 vært viktig for å løfte fram og synligjøre talentene i norsk jazz. Mange av dagens store jazznavn har tidlig i karrieren deltatt i Jazzintro, som Mathias Eick, Stian Westerhus, Anja Lauvdal, Gard Nilssen, Marius Neset, Hanna Paulsberg og Morten Qvenild. Blant tidligere vinnere er Monkey Plot, Albatrosh, Puma, In the Country, Urban Connection, Megalodon Collective og Kongle Trio.

Spilleliste Jazzintro 2022:
Vossa Jazz: Bento Box og Munch trio
Maijazz: Peders Hode og Ototoi
Nattjazz: Joakim Rainer trio og Firvel
Kongsberg Jazzfestival: Ask Morris Kvartett og Stenøien/Hjemmen/Heide Bø

Bento Box
Tuva Halse (Molde) – fiolin, Benjamín Gísli Einarsson (Island) – piano og Øyvind Leite (Trondheim) – trommer.
Bentobokser er gjerne forseggjorte og fargerike, og innholdet et par, tre hakk over den trauste norske matpakka. Så også med trioen Bento Box. Musikerne møttes på jazzlinja i Trondheim høsten 2019, og har i løpet av de siste årene jobbet tett sammen med å utforske trioformatet, den utradisjonelle instrumentsammensetningen og det akustiske lydbildet. Med improvisasjon i sentrum, henter musikken impulser fra klassisk tradisjons- og samtidsmusikk såvel som den frie jazzen, og med originale komposisjoner beskrives alt fra det skjøre og melankolske til det intense og insisterende. Variert og lekkert, med andre ord. Akkurat som en god lunsj.

Munch Trio
Zakarias Meyer Øverli (Oslo) – tenorsaksofon, Gard Kronborg (Oslo) – bass og Ola Erlien (Oslo) – gitar.
Musikerne i Munch Trio har alle gått på musikklinja ved Edvard Munch videregående skole i Oslo, og har spilt sammen i mange forskjellige konstellasjoner og band. Nå studerer alle tre utøvende jazzmusikk på Jazzlinja ved NTNU i Trondheim. Bandet har sitt særpreg ved at musikerne har fordypet seg i hvert sitt område i jazzen. I musikken møtes de og skaper et lyrisk kammermusikalsk uttrykk som er en blanding av post bop, gypsy- og nordisk jazz. Munch Trio har tidligere spilt på blant annet Dølajazz, Cosmopolite, Jazzfest i Trondheim og Nasjonal jazzscene.

Fra forsiden

Nyheter

Nesodden Jazzklubb kåret til Årets jazzklubb

Nesodden Jazzklubb ble søndag 19. mai tildelt prisen Årets jazzklubb 2024. Klubbens arrangementer bærer preg av god atmosfære, profesjonalitet og godt besøk, skriver Norsk jazzforum i begrunnelsen for tildelingen, og trekker fram klubbens gode og varierte programmering og ildsjelenes smittende engasjement.

Nyheter

Ny medlemsavtale på festivalartikler

Norsk jazzforum har inngått avtale med Artisti Profil som gir våre medlemmer, både festivaler og andre medlemsgrupper, rabatter på t-skjorter og festivalartikler.

Meld deg på vårt nyhetsbrev