Nyheter

Tilskudd til den internasjonale jazzdagen

Norsk jazzforum har avsatt kr 100 000 til programmeringstilskudd for medlemmer som har konserter eller arrangementer som markerer den internasjonale jazzdagen 30. april.

UNESCOs internasjonale jazzdag skal løfte fram jazz som musikkform, men også øke interkulturell dialog og gjensidig forståelse, og styrke internasjonalt samarbeid og kommunikasjon. Dette er temaer som er høyaktuelle i dag, og midlene som er avsatt til den internasjonale jazzdagen, vil også kunne brukes til arrangementer som i en eller annen form understreker støtte til ofrene for krigen i Ukraina, selv om det ikke nødvendigvis finner sted på selve dagen.  

Det kan søkes tilskudd til arrangementer som markerer den internasjonale dagen i perioden rundt 30. april. Både arrangør-, storband- og musikermedlemmer kan søke, og søknaden sendes som vanlig i vår søknadsportal.  

Norsk jazzforum vil synliggjøre aktivitetene gjennom våre plattformer, og oppfordrer alle til å legge arrangementene inn i konsertkalenderen. 

Fra forsiden

Nyheter

Ototoi spilte seg til Jazzintro-finale

Det var Ototoi som sikret seg den andre finaleplassen i Jazzintro 2022 under Maijazz i Stavanger søndag kveld. I juli skal kvartetten kjempe om tittelen Årets unge jazzmusikere 2022, lanseringspakke fra Norsk jazzforum, mentorprogram støttet av Talent Norge samt Gramo-stipend på kr 150 000.

Nyheter

Lanserer Jazzprisen

I dag lanserte Norsk jazzforum opprettelsen av Jazzprisen, en årlig prisutdeling for norsk jazzmusikk i alle dens former. Prisen skal feire den grenseløse norske jazzen og vise frem det musikalske mangfoldet landet har å by på. NRK er med som mediepartner.

Meld deg på vårt nyhetsbrev