Nyheter

Tilskudd til den internasjonale jazzdagen

Norsk jazzforum har avsatt kr 100 000 til programmeringstilskudd for medlemmer som har konserter eller arrangementer som markerer den internasjonale jazzdagen 30. april.

UNESCOs internasjonale jazzdag skal løfte fram jazz som musikkform, men også øke interkulturell dialog og gjensidig forståelse, og styrke internasjonalt samarbeid og kommunikasjon. Dette er temaer som er høyaktuelle i dag, og midlene som er avsatt til den internasjonale jazzdagen, vil også kunne brukes til arrangementer som i en eller annen form understreker støtte til ofrene for krigen i Ukraina, selv om det ikke nødvendigvis finner sted på selve dagen.  

Det kan søkes tilskudd til arrangementer som markerer den internasjonale dagen i perioden rundt 30. april. Både arrangør-, storband- og musikermedlemmer kan søke, og søknaden sendes som vanlig i vår søknadsportal.  

Norsk jazzforum vil synliggjøre aktivitetene gjennom våre plattformer, og oppfordrer alle til å legge arrangementene inn i konsertkalenderen. 

Fra forsiden

Nyheter

Norsk på Jazzahead

Liv Andrea Hauge Trio, Hilde Louise Asbjørnsen Quartet, Oddgeir Berg trio og Trondheim Jazzorkester med Marianna Sangita Røe spiller på bransjemessa Jazzahead i Tyskland neste uke. Norsk jazzforum og Music Norway er som vanlig på plass med norsk stand.

Nyheter

Bliss Quintet sikret siste finaleplass

Det ble Bliss Quintet som torsdag kveld på Nasjonal jazzscene sikret seg den fjerde og siste finaleplassen i årets Jazzintro. Under Moldejazz i juli skal bandet spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev