Nyhet

Rådslag for musikkbransjen

Musikklivet kan åpne dørene igjen, men hvordan ser veien og fremtiden ut for et hardt prøvet felt som skal i gang med business etter 22 måneder? Daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr, deltar under fagtreffet Rådslag på Salt i Oslo torsdag 10. februar.

Torsdag 10. februar fra 16.30 og utover kvelden inviterer musikktidsskriftet Ballade, SALT Art & Scene og Music Norway til arrangementet Rådslag, der de ønsker å belyse flere problemstillinger musikklivet står i etter nesten to år i en ekstrem situasjon og tilnærmet stillstand.

– Dette blir årets viktigste samtaler, sier Erlend Mogård Larsen, leder av SALT Art & Scene, som selv deltar i panel denne kvelden.

En lang rekke stemmer fra musikkbransjen og media blir å høre, blant dem daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr. Hun deltar i panel sammen med Joël Schwalenstöcker fra Nordic Live/NEMAA og Rhiannon Hovden Edwards i Virke Kultur, med tema Politikk, myndigheter og lobbyvirksomhet. Kulturbransjen har vært taperne gjennom pandemien hvor enkelte bransjer har vært “fredet”, og det har vært utfordrende for bransjen å nå gjennom med sine behov hos politikere og myndigheter, skriver arrangørene om panelsamtalen.

– Et supert og viktig initiativ jeg berømmer arrangørene for. Nå trenger vi å møtes fysisk, dele erfaringer og lufte tanker. Det er også et takknemlig møtepunkt nå som Bylarm ikke lenger befinner seg på denne tiden av året, sier Bråtømyr, som ser fram til gode diskusjoner og samtaler.

Filip Roshauw fra blant annet NTT, Jazznytt og Brakkesyke, åpner Rådlag med kåseri om status og pulsen i norsk musikkbransje etter to års stillhet. Deretter følger seks andre programposter. Blant annet vil daglig leder i Music Norway, Kathrine Synnes Finskog, presentere rapport og fremtidsscenarioer for musikkbransjen og kulturjournalist i Aftenposten Morten Schwencke skal snakke om pengestrømmen, før kvelden avsluttes med to panelsamtaler om behov for virkemidler og verktøy. Andre aktører som deltar er blant andre Kristin Danielsen (Kulturrådet), Alexandra Archetti Stølen (Oslo World) og Marius Widerøe (Konsertsystemer AS/Bransjeforeningen for sceneteknisk produksjon). Guro Kleveland, redaktør av Ballade, er kveldens toastmaster og programleder.

Fra forsiden

Nyheter

Innspill til Kulturrådet og NOU-utvalget

I slutten av mai deltok daglig leder i Norsk jazzforum, Gry Bråtømyr, i et dialogmøte med Kulturrådet og NOU-utvalget. Bakgrunnen for møtet var å se flere sider av musikklivet og virkemiddelapparatet i sammenheng.

Meld deg på vårt nyhetsbrev