Nyheter

Søk deltakelse i Nordic Jazz Comets 2022

Det nordiske samarbeidsprosjektet Nordic Jazz Comets presenterer hvert år fem band for internasjonal bransje og publikum. Nå er det åpent for å søke om deltakelse i Nordic Jazz Comets 2022 som arrangeres i København i februar.

Band fra Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island inviteres nå til å søke om deltakelse i det nordiske samarbeidsprosjektet Nordic Jazz Comets. Fristen for å søke er 31. august 2021.

–Dette er en flott mulighet og døråpner for band med internasjonale ambisjoner. De får presentert seg for bransje og et større publikum i tillegg til å møte og jobbe sammen med andre nordiske musikere, forteller Roy Jahrn Holtan, fagansvarlig i Norsk jazzforum.

Tema bærekraft
Nordic Jazz Comets fungerer som et utstillingsvindu for nordisk jazz. De utvalgte bandene spiller for spesielt inviterte europeiske representanter fra festivaler, spillesteder og plateselskap, i tillegg til agenter og journalister samt øvrig festivalpublikum. I tillegg til selve showcase-konserten deltar musikerne i ulike seminarer og nettverkstreff for å dele kunnskap, utveksle ideer og bli bedre kjent med deler av bransjen. I 2022 og 2023 er fokus bærekraft, et toårig prosjekt finansiert av Nordic Culture Point og de fem nordiske jazzorganisasjonene.

– Arrangørene og musikerne skal blant annet arbeide en dag sammen med frivillige organisasjoner som fokuserer på bærekraft, der de kan lære av hverandre og utvikle nye samarbeidsformer, forteller Jahrn Holtan. Det tverrfaglige nettverket skal bidra til nye ideer om hvordan man kan dra nytte av eller kan innlemme bærekraftig utvikling i kunst- og kultursektoren, eller omvendt, hvordan man finner kreative måter å bruke kunst i sosiale eller miljømessige fremskritt.

Det er jazzorganisasjonene FÍH Music School in Iceland, JazzDanmark, Jazz Finland, Norsk jazzforum og Svensk Jazz som sammen med 14 nordiske jazzfestivaler og -klubber inviterer til Nordic Jazz Comets i København i februar neste år. For de nordiske jazzorganisasjonene er Nordic Jazz Comets en viktig arena for å presentere nordisk jazz utenlands og bli kjent med nye markeder, i tillegg til å styrke det nordiske samarbeidet. De siste årene har Kjetil Mulelid Trio, Erlend Apneseth Trio, Bounce Alarm, Krokofant og Monkey Plot deltatt som norske representanter i Nordic Jazz Comets.

Her finner du lenke til søknadsskjema, mer detaljert info om prosjektet og kriterier for deltakelse. 

Fra forsiden

Nyheter

Årets unge jazzmusikere 2024 er kåret

Det var Sondre Moshagen Lightning Trio som stakk av med seieren under Jazzintro-finalen på Moldejazz onsdag 17. juli. Komposisjoner av høy klasse med mye rytmisk autoritet, og med melodiske og harmoniske ideer som gir trioen en egenartet identitet, sier juryen blant annet i sin begrunnelse.

Nyheter

God sommer!

Vi ønsker alle medlemmer og jazzvenner en riktig god sommer! I juli vil kontoret stort sett være ubemannet på grunn av festivalbesøk og ferie i administrasjonen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev