Nyheter

Tilskudd til den internasjonale jazzdagen

Arrangører og storband oppfordres til å søke Norsk jazzforum om tilskudd til aktiviteter og arrangementer i forbindelse med den internasjonale jazzdagen 30. april.

Den internasjonale jazzdagen 30. april ble etablert av Unesco i 2011 med formål om å løfte fram jazzen og dens viktige rolle i å forene mennesker og kulturer fra alle verdenshjørner. De siste ti årene har dagen blitt markert med konserter og arrangementer rundt om i landet.

Dagens smittevernrestriksjoner legger dessverre begrensninger for fysiske konserter mange steder, så Norsk jazzforum oppfordrer arrangører og storband til å søke tilskudd til alternative aktiviteter som markerer den internasjonale jazzdagen. Det kan være små intime konserter der det er tillatt, digitale konserter eller seminarer og kurs for storbandaktører, for eksempel. Norsk jazzforum åpner tilskuddsordningen for ekstraordinære tiltak i anledning dagen.

Det kan søkes fortløpende gjennom søknadsportalen for ad hoc-tilskudd.
Norsk jazzforum vil synliggjøre jazzdag-aktivitetene gjennom våre plattformer, og vi oppfordrer alle til å legge arrangementene inn i konsertkalenderen.

Bugge Wesseltoft og Oddrun Lilja i Jazznytt18-samtale i anledning den internasjonale jazzdagen 2020. (skjermdump)

Fra forsiden

Nyheter

Norsk på Jazzahead

Liv Andrea Hauge Trio, Hilde Louise Asbjørnsen Quartet, Oddgeir Berg trio og Trondheim Jazzorkester med Marianna Sangita Røe spiller på bransjemessa Jazzahead i Tyskland neste uke. Norsk jazzforum og Music Norway er som vanlig på plass med norsk stand.

Nyheter

Bliss Quintet sikret siste finaleplass

Det ble Bliss Quintet som torsdag kveld på Nasjonal jazzscene sikret seg den fjerde og siste finaleplassen i årets Jazzintro. Under Moldejazz i juli skal bandet spille om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Meld deg på vårt nyhetsbrev