Nyheter

Jazzintro-finalen utsatt

Finalen i Jazzintro 2020 som var planlagt 29. januar i år, er nå utsatt til fredag 26. februar på grunn av den sosiale nedstengingen i Oslo.

– Vi håpet i det lengste at finalen skulle la seg gjennomføre, men har planlagt med alternativer en periode, forteller prosjektansvarlig Aleksander Haugen. Den sosiale nedstengingen i Oslo gjør at finalen 29. januar ikke lar seg gjennomføre, heller ikke digitalt. Haugen forteller at en finale med publikum er det Norsk jazzforum håper å kunne få til ved å flytte arrangementet til 26. februar.

– Jazzintro er ikke kun en konkurranse, men også en visningsarena for unge talenter. Norsk jazzforum har lagt det årlige festivalmøtet på samme dato slik at alle de fire bandene får spilt for landets festivalsjefer. Dette håper vi å få gjennomført, sier Haugen.

Det er Kongle Trio, Damata, Hein Westgaard Trio og Front!Front som er de fire finalebandene. Haugen forteller at det er en utfordring å flytte et arrangement med så mange musikere på kort varsel, men at både musikere og jury skal klare å være på plass på ny dato. – Så krysser vi fingrene for at det igjen er åpent for kulturarrangementer om en drøy måned, avslutter Haugen håpefullt.

Om Jazzintro
Norsk jazzforum og fem av landets ledende jazzfestivaler står bak Jazzintro. Med utgangspunkt i innsendt demomateriale plukker en jury bestående av profesjonelle jazzmusikere ut åtte band til de innledende rundene. Fire går videre til en finale hvor ett av bandene kåres til Årets unge jazzmusikere og får en lanseringspakke fra Norsk jazzforum, mentorprogram i samarbeid med Talent Norge og Gramo-stipendet på kr 150 000.  Årets jury består av saksofonist Hanna Paulsberg, bassist Mats Eilertsen, vokalist Kirsti Huke og trommeslager Dag Magnus Narvesen. Saksofonist og vokalist Sissel Vera Pettersen bidro som juryvikar under Jazzfest i Trondheim.

Jazzintro arrangeres annethvert år, og har siden starten i 1998 vært viktig for å løfte fram og synligjøre talentene i norsk jazz. Mange av dagens store jazznavn har tidlig i karrieren deltatt i Jazzintro, som Mathias Eick, Anja Lauvdal, Gard Nilssen, Marius Neset, Hanna Paulsberg og Morten Qvenild. Blant tidligere vinnere er Monkey Plot, Albatrosh, Puma, In the Country og Megalodon Collective.

Fra forsiden

Nyheter

Schemes spilte seg videre til Jazzintro-finale

Det var kvartetten Schemes som sikret seg en finaleplass i Jazzintro 2024 da første runde av lanseringsprogrammet ble arrangert på Bergen Jazzforum torsdag kveld. I finalen under Moldejazz i juli skal bandet kjempe om tittelen Årets unge jazzmusikere 2024 samt en lanseringspakke fra Norsk jazzforum med festivalturné og mentorprogram.

Nyheter

Første Jazzintro-runde på Bergen Jazzforum

Første runde av Jazzintro 2024 går av stabelen på Bergen Jazzforum torsdag 22. februar. Da spiller det to bandene ASQ // Amund Stenøien Quartet og Schemes om finaleplass på Moldejazz der Årets unge jazzmusikere 2024 skal kåres.

Meld deg på vårt nyhetsbrev