Nyheter

Jazzintro-duell under Jazzfest

Skurkar og Front!Front møtes til duell når den fjerde og siste innledende runden av Jazzintro 2020 arrangeres under Jazzfest i Trondheim søndag 29. november.

På Dokkhuset Scene søndag ettermiddag blir det en spennende avslutningsduell i årets Jazzintro når kvartetten Skurkar leverer spontan og utforskende detektivjazz og kvintetten Front!Front står for en kraftpakke av energi og humør.
– Vi gleder oss til den siste runden, med to strålende band på scenen, og publikum i salen. Naturligvis følger både festivalen og Dokkhuset Scene alle påbud og smittevernrestriksjoner, så dette skal bli en trygg og god opplevelse, sier prosjektansvarlig i Norsk jazzforum, Aleksander Haugen.

Et annerledes Jazzintro-år
Festivalvåren 2020 og deler av sommeren og høsten ble avlyst på grunn av koronapandemien, så Jazzintro 2020 ble nødt til å gjøre endel endringer for å kunne gjennomføre. Moldejazz, som vanligvis huser finalen, arrangerte den første av de fire innledende rundene, og der spilte Kongle Trio seg til finaleplass. I andre runde hoppet Oslo Jazzfestival inn som vertskap for avlyste Kongsberg Jazzfestival, og der var det Damata som trakk det lengste strået. Den tredje runden under Maijazz i Stavanger ble gjort digitalt på grunn av smittevernrestriksjoner, og det var Hein Westgaard Trio som stakk av med finaleplass. Etter den fjerde og siste runden under Jazzfest i Trondheim søndag, vil fire band være klare for finalen som arrangeres på Nasjonal jazzscene i Oslo 29. januar. Der blir ett av bandene kåret til Årets unge jazzmusikere 2020, og disse mottar en lanseringspakke fra Norsk jazzforum samt Gramo-stipendet på kr 150 000. I tillegg bidrar Talent Norge med midler til et omfattende mentorprogram som vil skreddersys for bandet.

Følgende åtte band er plukket ut til å delta i Jazzintro 2020: Amund Kleppan Kvartett, Chuck People, Damata, Front!Front, Hein Westgaard Trio, Kongle trio, Ladybird Orchestra og Skurkar.

Front!Front
Elisabeth Lid Trøen (Voss) – tenorsaksofon, Christian Cuadra (SE) – altsaksofon, Tore Hodneland (Tysnes) – gitar, David Andersson (SE) – kontrabass, Åsmund Mattias Smidt (Trondheim) – slagverk & komposisjoner
Front!Front er lyden av enkle og lyriske melodier som kolliderer front mot front med kraftfull 60-talls frijazz. Musikerne i kvintetten, med utspring fra jazzlinja i Trondheim, har ulik musikalsk bakgrunn, men har høyt fokus på samspill og leverer en kraftpakke av energi og humør i et svært variert lydlandskap. Bandet beveger seg mellom det skjøre og det brutale med lekenhet og spontanitet.

Skurkar
Amalie Dahl (DK) – altsaksofon, Jenny Frøysa (Kråkstad) – barytonsaksofon, Oda Steinkopf (Stanghelle i Vaksdal kommune) – kontrabass, Emma Lönnestål (SE) – trommer
Skurkar er ein kvartett som starta opp hausten 2018 i Trondheim. Den unge kvartetten består av musikarar frå heile Skandinavia, og dei set den nye sjangeren `detektivjazz` på kartet. Kvartetten skriv og spelar eigne komposisjonar der dei hentar inspirasjon frå musikarar som Ornette Coleman, Charles Mingus og Carla Bley. Spontanitet og improvisasjon er ein sentral del av deira uttrykk, og målet er å utfordre og utforske musikkens tradisjonar, form og harmoniar. Med ein besetning på to saksofonar, trommer og bass skapar kvartetten eit tørt og ope landskap der tema vert formidla ærleg og med overtyding.

Fra forsiden

Nyheter

Nytt europeisk utvekslingsprogram

Kjetil Mulelid reiser til Nederland og belgiske Mattias de Craene kommer til Norge i forbindelse med det internasjonale utvekslingsprogrammet Constellations.

Nyheter

– Tilskuddene til musikklivet må styrkes

Rammevilkårene til musikklivet er den største og mest kritiske utfordringen vi står overfor akkurat nå, uttaler et samstemt landsmøte i Norsk jazzforum. - Det er et behov for styrking av tilskuddene til hele det norske musikklivet. Økonomisk forutsigbarhet for arrangørfeltet og kunstnerne er avgjørende og må på plass, sier nyvalgt styreleder, Ragnhild Menes.

Meld deg på vårt nyhetsbrev